• Dino Urukalo

  Eiendomsmegler / Partner

  48 88 84 58 / du@kapa.no

 • Håvard Lundgren

  Eiendomsmeglerfullmektig

  93 85 27 32 / hl@kapa.no

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.

Praktfullt beliggende enebolig med utsikt over fjorden. Garasje -Bassengrom- mulighet for båtplass, m.m.!

Hardangerfjordvegen 440, 5610 Øystese

Prisantydning

5 500 000,-

Omkostninger totalt

148 742,-

Totalpris inkl. omkostninger

5 648 742,-

Omkostninger

172,-  Pantattest kjøper
585,-  Tingl.gebyr pantedokument
585,-  Tingl.gebyr skjøte
137 500,-  Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 500 000,-)
9 900,-  Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pandedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Boligtype: Enebolig
Eieform: Selveier
Byggeår: 1977
Kommunenr.: 4622
Gårds/Bruksnr.: 35/133
Ideell andel: 1/1
Primærrom: 332 m²
Bruksareal: 399 m²
Bruttoareal: 439 m²
Tomteareal: 1 431 m²
Oppholdsrom: 2
Antall soverom: 6
Antall baderom: 2
Ekstra toalett: 1
Energimerking:
F
Kommunale avg.: 5 715,-
Ligningsverdi: 971 812,-
Dato ligningverdi: 31.12.2017
Takseringsdato: 29.08.2019
Meglers ref.nr.: 8190033

Dette er en komplett salgsoppgave inklusiv alle vedlegg, og inneholder all informasjon.

Hardangerfjordvegen 440
5610 Øystese


Flott og innholdsrik enebolig over to plan.
Inneholder følgende:

Underetasje :
Kjellerstue, innredet soverom, gang, kontor, kjøkken, vaskerom, bad, verksted, tre boder, teknisk rom og kott.

1.etasje: Entré/gang, fem soverom, ett soverom/garderobe, stue, kjøkken, bassengrom, bad, badstue, toalett, kjølerom, og fryserom.

Garasje og bod i forbindelse med garasje.
Standard
Kaland & Partners ved Dino Urukalo og Håvard Lundgren har gleden av å presentere Hardangerfjordvegen 440. En stor og flott enebolig over to plan, med fantastisk beliggenhet og flere uteplasser. Innholdsrikt med blant annet 7 soverom(hvorav ett innredet), to bad, separat vaskerom, eget bassengrom og badstue. Store utearealer med gode solforhold. Det er parkering i garasje i tillegg til mange biloppstillingsplasser utvendig. Boligen ligger flott til i et landlig og rolig område med store grøntarealer og lite trafikk, samtidig som det kun er noen minutter med bil til Øystese eller Norheimsund.

Inngang til boligen i 1.etasjen. Her er det rikelig med parkeringsplasser like utenfor døren. Du kan også parkere i garasje. Garasjen er på 34,4 kvm med tillegg av bod på 5,3 kvm. Du blir i denne etasjen møtt av entré og romslig hall med skifer på gulvet. Det er varmekabler i entré, gang, begge bad og vaskerom.

Stue og kjøkken finner du også i boligens 1. etasje. Romslig kjøkken med parkett på gulv og lyse overflater på vegger/tak. Godt med skap- og benkeplass og en barløsning med plass til å spise på kjøkkenet.

Stuen er stor og romslig og har store vindusflater i front som sikrer rikelig med lysinnslipp samt flott utsikt. Her er det god plass til stor sofagruppe samt spisebord ved kjøkkenet. Peis i stuen sikrer god varme på kalde dager. Utgang til stor østvendt terrasse på 108,7 m². med nedfelt jacuzzi fra stuen. Her er det fantastisk utsikt og masse med boltringsplass for liten og stor. Det er også en østvendt terasse på 40,8m² med utgang fra boligens gang.

Det er fem soverom i denne etasjen, og et soverom/garderobe. Alle soverommene har parkett på gulv og plass til både seng og øvrig møblement. Rommene kan også innredets til f.eks kontor eller hobbyrom.

Badet i denne etasjen er nytt fra 2019 og inneholder dobbelt servant med møblement, speil og belysning, toalett, dusjgarnityr og opplegg for bidè. Keramiske fliser og belegg på gulvet og baderomsplater, tapet og murstein på veggene. Det er badstu i forbindelse med badet. Og et eget basseng innendørs.

I boligens underetasje finner du nok en stue. Her er det en romslig kjellerstue på 29.8 m², med laminat på gulvet og malt panel på veggene, det er vedovn i kjellerstuen som gir god varme også her på kalde dager. Det er i denne etasjen flere boder og rom innredet som kontor og verksted. Eget stort vaskerom med utslagsvask, benkeplate, opplegg for vaskemaskin og skittentøyssjakt fra toalettet i 1.etasje. Del av underetasje er innredet som leilighet og har egen inngang fra parkeringsplassen, eventuelt adkomst via trapp fra gang i 1. etasje. Det gjøres oppmerksom på at denne delen ikke er godkjent innredet eller godkjent som egen boenhet.

Det er et innredet soverom i denne etasjen, samt et eget kjøkken.Her er det Ikea kjøkkeninnredning med slette fronter og laminert benkeplate med stål vaskekum. Det er ikke opplegg til komfyr, men mulighet for f.eks en hybelkomfyr.

Velkommen på visning!

Denne boligen er KAPAklarert, dette innebærer at takstmann har utført tilstandsrapport og at selger har tegnet boligselgerforsikring. Se for øvrig egen informasjonsside vedr KAPAklarert bolig. Det vises til vedlagte tilstandsrapport for teknisk beskrivelse og vurdering av boligen
Byggeår

1977

Bruksareal pr. etasje
Underetasje: 158kvm
1 etasje: 241kvm

Arealer er beregnet av takstmann (Takstmannens oppmåling er i henhold til NS 3940 og takstbransjens retningslinjer for arealmåling). Megler har ikke kontrollmålt boligen.

Det er den faktiske bruken av rommet ved salget, som har avgjort om rommet er definert som P-ROM eller S-ROM. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken selv om det er medtatt som P-rom.

Det gjøres oppmerksom på at dagens planløsning avviker fra godkjente bygningstegninger. Flere rom i underetasjen er omgjort fra bodareal til boligareal og bruksendringer er ikke søkt og godkjent. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Godkjente bygningstegninger kan sees hos megler eller sendes på forespørsel.
.
Tomteareal
1431 m²
Tomt/Eierform

Eiet tomt

Parkering
Plass til en rekke biler på eiendommen, derav en plass i garasjen
Arealbeskrivelse

Underetasje: Kjellerstue, soverom, gang, kontor, kjløkken, vaskerom og bad. 1. etasje: Entrè/gang, seks soverom, stue, kjøkken, toalett, bad, bassengrom, og badstue.

Beskaffenhet
Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med
murer/bed, terrassedekke, grønntarealer og div. prydbusker/beplantning.
Oppvarming
Varmekabler på begge bad, vaskerom og entrè/gang
Varmepumpe (luft til luft) i stueVarmepumpe (luft til luft) med ventiler i 1etasje ( denne har ikke vært brukt på mange år)

Sikringskap i teknisk rom.
Inneholder: Automatsikringer (jordfeilautomater) og strømmåler.
Kurser:
32 ampere: 2 stk.
20 ampere: 1 stk.
16 ampere: 1 stk.
10 ampere: 4 stk.
Avvik kursfortegnelsen.
I kursfortegnelsen er 16 ampere sikring opplyst som 15 ampere.

Sikringskap i gang u.etg.
Inneholder: Automatsikringer (jordfeilautomater).
Kurser:
25 ampere: 1 stk.
16 ampere: 1 stk.
15 ampere: 2 stk.
13 ampere: 5 stk.
Avvik kursfortegnelsen.
I kursfortegnelsen er det opplyst med 3 stk. 15 ampere og 0 stk. 16 ampere
Energimerking
Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagte attest. Boligen er energimerket Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F. Ytterligere opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no. Ved salg av boliger og bygninger skal det legges frem en energiattest med et energimerke, jf. energimerkeforskriften.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger
Tilstandsrapport utført av
Kristoffer Bjerk Hansen, datert 27.08.2019.
Ansvarlig Megler

Dino Urukalo
Eiendomsmegler
48 88 84 58
du@kapa.no

Kaland & Partners
Åsane Eiendomsmegling AS
Kollåsen 1
Kollåsen 1
5116 Ulset
Salgsoppgavedato

18.09.2020 13:00

Byggemåte
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent.  Tilfylte masser og steinsatt inntil grunnmur.Grunnmur/såle/fundamenter i lecablokker, pusset og malt. Ytterveggene er utført i trekonstruksjoner men utvendig  trekledning og forblendingsmur av naturstein. Stedvis er fasadene pusset med munkepuss. Valmtak.Konstruksjon av taksperrer. Taksperrer tekket med sutak, papp, knotteplast og torv. Taket er ikke besiktiget å derfor ikke tilstandsvurdert.
Østvendt terrasse på 40,8 m² med utgang fra entré/gang. Betongdekke belagt med terrassebord. Rekkverk av aluminiumsprofiler og glassfelt. Østvendt terrasse på 108,7 m² med utgang fra stue, soverom og bassengrom. Trebjelkelag belagt med terrassebord.

Tilstandsgrader: TG:2 er satt på grunnmur, drenering, vinduer/dører, rom under terreng, bad underetasje, vaskerom og innvendige trapper. Det oppfordres til å sette seg ekstra godt inn i disse punktene. Se forøvrig vedlagt tilstandsrapport for teknisk beskrivelse og vurdering av eiendommen.
Modernisert
  Nytt bad i 1.etasje i 2019
Diverse
Boligen har:
- Badstue.
- Kjølerom.
- Jacuzzi på terrasse.
- Fryserom (ikke i drift).
- Badebasseng (ikke brukt siden 2002 og heller ikke funksjonstestet. Det opplyses at duken ikke er tett).

Det vil være mulig å leie båtplass i Marina i Øystese av nåværende eier. Kjøper må i så tilfelle bli medlem i Øystese båtlag. Konferer megler for mer informasjon.
Tilbehør
Jacuzzi og integrerte hvitevarer følger med eiendommen.
Spisebord med dekketøyskap, samt noen senger og andre mindre møbler kan kjøpes om ønskelig.
Overtagelse
Overtagelse av boligen etter nærmere avtale mellom partene. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse i budskjema.
Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse
Det foreligger midlertidig brukstillatelse på eiendommen, datert 26.01.1978 og gjelder hele bygget, med unntak av kjeller.
Disse kan  besiktiges hos megler.
Offentlige planer/konsesjonsplikt
Grunnen er regulert til boligformål i hht. reguleringsplan E 68 Krossen.

Konsesjon og odel: Det er ikke knyttet odel eller konsesjonsplikt til eiendommen.
Tinglyste forhold & rettigheter/servitutter
Følgende erklæringer er tinglyst på eiendommen:
1977/252-2/48 vedr. bestemmelse gjerdeplikt, bestemmelse om vann-og kloakkledning, samt bestemmelse om reparasjon/vedlikehold av disse, datert 21.01.1977.

Dokumentene kan ses hos megler.
Mangler
Tilstandsgrader:
I denne rapport er det i hovedsak satt tilstandsgrad 1og 2 på alle bygningsdeler som er vurdert.
TG:2 er satt på grunnmur, drenering, vinduer/dører, rom under terreng, bad underetasje, vaskerom og innvendige trapper. Det oppfordres til å sette seg ekstra godt inn i disse punktene.
 
Se selgers egenerklæring som ligger vedlagt og vedlagt boligsalgsrapport utført av takstmann Kristoffer Bjerk Hansen. Dokumentene gir en utdypet beskrivelse av boligen.
Utleieadgang
Eiendommen har kun en boenhet og ingen utleiedel.
Informasjon om vedlegg
- Tilstandsrapport
- Selgers egenerklæring
- Energiattest
- Planinformasjon
- Situasjonskart
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser.
Interessenter oppfordres til en grundig besiktigelse av eiendommen gjerne sammen med sakkyndig.
Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Beliggenhet
Eiendommen ligger svært flott til og har uten tvil en av de beste beliggenhetene i Øystese og er en utsiktseiendom av de sjeldne. Fra eiendommen har man fantastisk panoramautsikt over Hardangerfjorden med blant annet Jondal/Folgefonna som utsiktpunkt i Sør og Øystese i Nord.

Det er omtrent 1 time og 10 minutters kjøretur til Bergen, et kvarters kjøring til Kvamskogen og 5 minutters kjøring til Norheimsund Sentrum(populært kalt Grova) som byr på det aller meste av servicetilbud. Her kan man blant annet nevne en rekke dagligvarebutikker, sportsbutikker, klesbutikker, vinmonopol mm. Norheimsund ble senest i 2013 kåret til "mest attraktive plass" og ble tildelt Statens pris, i konkurranse med 700 andre nominerte plasser i Norge. Fra eiendommen er det flat vei med gang- og sykkelsti til både Norheimsund og Øystese.

Det er 1,5 km til butikker i Øystese sentrum. Her har man barnehager, barne- og ungdomsskole og videregående skole. Etter at Børvenestunnelen ble ferdig er det ingen gjennomgangstrafikk langs veien ved eiendommen.
Bebyggelsen
Området består hovedsaklig av spredt bebyggelse med eneboliger
Adkomst
Fra Arna følger man veien videre gjennom Arnanipatunellen retning Trengereid. Ta til høyre i rundkjøringen ved Trengereid retning Kvamskogen. Følg veien videre forbi Norheimsund over broen retning Øystese. Etter Børvenestunnelen tar man av ved første avkjørsel i rundkjøringen. Følg veien 1 km videre og man vil få boligen på høyre hånd.  Det vil bli skiltet med Kaland & Partners visningsskilt ved annonserte visninger.

Prisantydning

5 500 000,-

Prisantydning inkludert omkostninger

5 648 742,-

Total kjøpesum

5 648 742,-

Ligningsverdi

971 812,-

Kommunale avgifter
Kr. 5 715 pr. år + renovasjon for 2019 ifølge fakturaspesifikasjon fra Kvam herad
Eiendomskatt
Kr. 9692 for 2019 ifølge fakturaspesifikasjon fra Kvam herad
Faste løpende kostnader
Strøm, kommunale avgifter, eiendomsskatt, internett, tv, forsikringer. Listen er ikke uttømmende.
Oppdragsgiver betaler megler følgende vederlag
Det er gitt full salgsgaranti på utlegg og vederlag på dette oppdraget ihht. Kaland & Partners sin fornøydgaranti. Det betyr at man som selger hos Kaland & Partners betaler kr. 0,- til megler dersom vi ikke får solgt boligen og oppdraget trekkes. Det er for øvrig avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,4% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 59.900,-. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke kr. 19.900,- for tilrettelegging, kr. 19.900,- for markedspakke, kr. 3.000,- pr. visning, kr. 4.450,- for oppgjørskostnad, kr. 412,- for saldoforespørsel, kr. 227,- for e-signering og kr. 490,- for pantattester/grunnbok.
Boligkjøperforsikring
Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker all advokat-bistand, nødvendige skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har egenandel. Forsikringen tegnes senest på kontraktsmøtet. Pris for denne boligen: Kr 9900,-. Ta kontakt for ytterligere informasjon.
Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no