• Anine Bertelsen Tuft

  Eiendomsmegler / Salgsleder / Partner

  45 86 60 23 / abt@kapa.no

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.

Enebolig over tre plan med innredet underetasje med egen inngang ( kr. 11 000,-). Kort vei til Horisont og turområder.

Salhusvegen 41, 5131 Nyborg

Prisantydning

4 500 000,-

Omkostninger totalt

123 622,-

Totalpris inkl. omkostninger

4 623 622,-

Omkostninger

112 500,-  Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 500 000,-)
172,-  Panteattest kjøper
525,-  Tingl.gebyr pantedokument
525,-  Tingl.gebyr skjøte
9 900,-  Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pandedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Boligtype: Enebolig
Eieform: Selveier
Byggeår: 1969
Kommunenr.: 1201
Gårds/Bruksnr.: 190/90
Ideell andel: 1/1
Primærrom: 179 m²
Bruksareal: 189 m²
Bruttoareal: 208 m²
Tomteareal: 1 414 m²
Oppholdsrom: 2
Antall soverom: 6
Antall baderom: 3
Energimerking:
F
Kommunale avg.: 6 152,-
Ligningsverdi: 1 141 925,-
Dato ligningverdi: 31.12.2017
Takseringsdato: 26.09.2019
Meglers ref.nr.: 8190052

Dette er en komplett salgsoppgave inklusiv alle vedlegg, og inneholder all informasjon.

Salhusvegen 41
5131 Nyborg


Enebolig over tre plan, med god og funksjonell planløsning.

Inneholder følgende:
Hoveddel:
1.etasje: Entré, gang, 2 soverom, stue, kjøkken, og 2 bad
2.etasje: Gang og to soverom
Underetasje hoveddel: Kjeller
Underetasje  leilighet: Entré/gang, 2 soverom, stue, kjøkken, bad og bod
Standard
Kaland & Partners ved Anine Bertelsen Tuft har gleden av å presentere Salhusvegen 41. En stor og romslig enebolig over tre plan fra 1969 som ligger usjenert og stille til på Nyborg i Åsane. Uteområdet er opparbeidet med murer/bed, terrassedekke, grøntarealet og div. prydbusker/beplantning. Boligen har seks soverom og går over tre plan. Underetasjen er innredet og har egen inngang, den er i dag utleid til kr. 11.000,- pr mnd.

Av kvaliteter og løsninger i boligen kan følgende nevnes:

Hoveddel.
1. etasje.
Velkommen inn i 1 etasje
Her blir du møtt av en entré/gang med plass til å henge fra deg yttertøy. Her er også adkomst til etasjens øvrige rom og trapp opp til innredet loft.

Stue:
Stuen er lys og romslig med muligheter for flere sittegruppe, både sofagruppe og spisestue. Store vindusflater sikrer godt med lysinslipp til stuen. Det er peisovn med glassfront i stuen, dette gir god og lun varme på kalde høst og vinterkvelder. Fra stuen er det utgang til en sørvendt balkong på 9,6 m²

Kjøkken:
Kjøkkenet ble pusset opp i 2019 og har takhøy Ikea kjøkkeninnredning med profilerte fronter, laminert benkeplate og stål vaskekum. Integrerte hvitevarer som stekeovn, platetopp, mikrobølgeovn, kjøleskap og frys. Det er godt med skap og benkeplass og plass til et lite spisebord på kjøkkenet om ønskelig.

Bad:
Det er to bad i denne etasjen, hvor det ene er pusset opp og har keramiske fliser på gulv, baderomsplater på vegger og takplater i himling. Inneholder: Servant med møblement/speil, toalett og dusjkabinett. Elektrisk avtrekksventil i vegg.

Det andre badet har behov for rehabilitering og har våtromsbelegg på gulv, malt platekledning på vegger og i himling, Inneholder servant, toalett og opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil i vegg.

Soverom:
Det er to soverom i denne etasjen på henholdsvis 12,3 m² og 7,0 m². Her er det god plass til senger og øvrig møblement. Det er laminat på gulvene og malt platekledning på veggene.

2. etasje:
Trappen opp fører deg til boligens 2 etasje, hvor det er to soverom. Her kan det også lages til f.eks en loftstue eller kontor om man ikke har behov for alle soverommene.

Boligens underetasje som pr. dags dato er utleid for kr. 11 000,-
Velkommen inn! Det første man møter er en gang som leder inn til etasjens øvrige rom, her er det vilylbelegg på gulvet og malt panel på veggene.

Stue:
Stuen har plass til sofagruppe og det er en peisovn i rommet som gir god varme på kalde høst- og vinterkvelder. Gulvet er belagt med  laminat og det er mdf panel på veggene. Store vinduer gir mye og naturlig lysinnslipp til rommet. 

Kjøkken:
Kjøkkenet har godt med skap og benkeplass,  slette fronter og to skap med glassfront. Laminert benkeplate, opplegg for oppvaskmaskin og ventilator på kjøkkenet.

Bad:
Badet inneholder servant med møblement/speil og belysning, toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Elektrisk avtrekksventil i vegg.

Soverom:
Det er to soverom i denne etasje, på 12m². og 7,2 m², så her er god plass til senger og øvrig møblement.

Det er også en bod på 2,2m² i denne etasjen, og utenfor er det en sørvendt terrasse på 12,7 m² hvor man kan nyte fine sommerkvelder.

Er du på jakt etter en innholdsrik bolig som ligger usjenert til, da er denne verdt å ta en titt på.

Denne boligen er KAPAklarert, dette innebærer at takstmann har utført tilstandsrapport og at selger har tegnet boligselgerforsikring. Se for øvrig egen informasjonsside vedr KAPAklarert bolig. Det vises til vedlagte tilstandsrapport for teknisk beskrivelse og vurdering av boligen
Byggeår

1969

Tomt/Eierform

Fellestomt

Parkering
Oppstillingsplass til flere biler på eiendommen.
Arealbeskrivelse

Underetasje: Entrè/gang, to soverom, stue, kjøkken og bad. 1.etasje: Entrè, gang, to soverom, to bad, stue og kjøkken. 2. etasje. gang og to soverom

Beskaffenhet
Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med murer/bed, terrassedekke, grønntarealet og div. prydbusker/beplantning.
Oppvarming
Elektrisk oppvarming:
Varmepumpe i stue 1.etasje, varmekabler på bad 1 i 1.etasje, stråleovn på bad underetasje og bad 2 i  1.etasje. Vegghengte panelovner på sov 1 og stue underetasje, kjøkken 1.etasje. og sov 1 i 2.etasje.

Sikringsskap på kjøkken underetasje.
Inneholder: Automatsikringer (jordfeilautomater), overspenningsvern og strømmåler.
Hovedsikring på 32 ampere.
Kurser:
25 ampere: 1 stk.
16 ampere: 1 stk.
15 ampere: 4 stk.
10 ampere: 1 stk.

Sikringsskap i trapp 1.etasje.-2.etasje.
Inneholder: Automatsikringer, jordfeilbryter og strømmåler.
Hovedsikringer på 50 ampere og 40 ampere.
Kurser:
20 ampere: 1 stk.
16 ampere: 3 stk.
10 ampere: 5 stk.
Energimerking
Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagte attest. Boligen er energimerket Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F. Ytterligere opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no. Ved salg av boliger og bygninger skal det legges frem en energiattest med et energimerke, jf. energimerkeforskriften.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger
Ansvarlig Megler

Anine Bertelsen Tuft
Eiendomsmegler/ Salgsleder/ Partner
45 86 60 23
abt@kapa.no

Kaland & Partners
Åsane Eiendomsmegling AS
Kollåsen 1
Kollåsen 1
5116 Ulset
Salgsoppgavedato

10.12.2019 09:36

Byggemåte
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent. Grunnmur/såle/fundamenter i murkonstruksjoner, pusset og malt. Tilfyllte masser og steinsatt inntil grunnmur.

Ytterveggene er utført i trekonstruksjoner med utvendig trekledning. Saltak, konstruksjon av taksperrer.

Taksperrer tekket med sutak, lekter og betongtakstein. Gesimser og vindskier av trekledning. Taket er besiktiget fra bakkenivå.

Sørvendt terrasse på 12,7 m² med utgang fra entré underetasje. Trebjelkelag belagt med terrassebord. Sørvendt balkong på 9,6 m² med utgang fra stue 1.etasje. Trebjelkelag belagt med sinkbeslag. Rekkverk av liggende bord og 8" toppbord. 

Tilstandsgrader: TG:2 er satt på drenering, taktekking, renner, nedløp og beslag, etasjeskillere, rom under terreng, Bad u. Etasje og bad 2 i 1etasje, kjøkken underetasje og innvendig trapp. Det oppfordres til å sette seg ekstra godt inn i disse punktene.

Se forøvrig vedlagt tilstandsrapport for teknisk beskrivelse og vurdering av eiendommen.
Diverse
Det gjøres oppmerksom på at leilighet i underetasjen ikke er godkjent som en separat enhet. Rom i underetasjen er godkjent av Bergen Kommune som boareal. Bygningstegninger kan sees hos megler eller sendes på forespørsel.
Overtagelse
Overtagelse av boligen etter nærmere avtale mellom partene. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse i budskjema.
Offentlige planer/konsesjonsplikt
Det er en reguleringsplaner under arbeid i området:
Planid: 65690000 vedr Åsane. Gnr 189 Bnr 414, Brurabykset næringsområde.

Eiendommen er avsatt til LNF(Landbruks, - Natur, og Friluftsområder) ihht kommunedelplan for Åsane sentrale deler med planid 9930000, ikrafttrådt 18.09.2006 Eiendommen er avsatt til LNF(Landbruks, - Natur, og Friluftsområder) iht. kommuneplanens arealdel 2018-2030 med planid 65270000 ikrafttrådt 19.06.2019.

Planer i nærheten av eiendommen:
Planid: 6530000 - ÅSANE. GNR 188 DEL AV BNR 1, GNR 189 DEL AV BNR 1, 3, 4 M.FL., ULSET VEST, ENDRING AV OMRÅDEPLAN
Planid: 16350000 - ÅSANE. GNR 188 DEL AV BNR 1, GNR 189 DEL AV BNR 1, 3, 4 M.FL., ULSET VEST

Konsesjon og odel: Det er ikke knyttet odel eller konsesjonsplikt til eiendommen.
Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Beliggenhet
Boligen har landlig, men samtidig sentral beliggenhet på Nyborg i Åsane. Her har du alt av servicetilbud like i nærheten og allikevel masse natur rett utenfor døren.
Åsane Storsenter er blant landets største handlesenter og består av ca. 130 butikker. I tillegg finner man Norges største IKEA samt Elkjøp, Power, G-Sport og flere andre store varehandelshus i området. Restauranter er det også flere av, både påÅsane storsenter og Horisont.
Horisont er bydelens nye handlesenter, og åpnet i november 2014 med 73 butikker og spisesteder. Alt dette finner du i bare noen minutter unna. Åsane skal få nytt kulturhus som skal bygges sammen med ny videregående skole og Åsane Arena. Dette bygges nå i området mellom Åsanehallen og Vestlandshallen. Det er mange fritids- og idrettstilbud for de unge i området og fra boligen er det kort vei til Åsanehallen, Myrdalsanlegget og Vestlandshallen.

Fine turmuligheter i naturen er det også med bla Geitanuken, Veten, Hjortland og Høgstefjellet mm like i nærheten.

Det er ikke langt til nærmeste busstopp og fra Åsane terminal er rutetilbudet veldig bra med hyppige avganger til både NHH, Bergen sentrum og øvrige bydeler. Omtrent 12 minutter med bil til Bergen sentrum.
Bebyggelsen
Området består hovedsakelig av spredt bebyggelse med liknende boliger.
Adkomst
Fra sentrum følger du E39 mot Åsane og tar av mot Salhus ved Gullgruven senter,  ta første avkjørsel i rundkjøring og fortsett over broen og i neste rundkjøring tar du tredje avkjørsel og fortsetter mot Salhus. Fortsett rett frem til neste rundkjøring, ta da første avkjørsel og fortsett på Salhusvegen. Boligen ligger på høyre side av vegen. Det vil bli skiltet med Kaland & Partners visningsskilt ved annonserte visninger..

Prisantydning

4 500 000,-

Prisantydning inkludert omkostninger

4 623 622,-

Total kjøpesum

4 623 622,-

Ligningsverdi

1 141 925,-

Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no