• Anine Bertelsen Tuft

  Eiendomsmegler / Salgsleder / Partner

  45 86 60 23 / abt@kapa.no

 • Håvard Lundgren

  Eiendomsmeglerfullmektig

  93 85 27 32 / hl@kapa.no

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.

Lekker og moderne 3-roms leilighet, oppført i 2015. Parkering i garasje med elbil – ladepunkt.

Haukedalsbotn 18E, 5113 Tertnes

SOLGT

Haukedalsbotn 18E
5113 Tertnes
Sameiet Tertnestunet

Lekker leilighet, oppført i 2015.

Leiligheten inneholder:
Entré/gang, stue/kjøkken, bad, vaskerom og 2 soverom.

Sørvendt terrasse på 29,8 m² med utgang fra stue/kjøkken.

Utvendig bod på 2,7 m², bod i garasje på 4,7 m².
Standard
Kaland & Partners ved Anine Bertelsen Tuft har gleden av åønske velkommen til Haukedalsbotn 18E, en lekker 3 - roms leilighet med høy standard på tilvalg og kvaliteter. Man har fast parkering i garasje hvor det er montert stikkontakt til elbil lader. Leiligheten har kun hatt en eier og det er gjort en rekke oppgraderinger i byggeprosessen.

Velkommen inn! Det første som møter man er boligens entré, her har man god plass til å henge fra seg yttertøy og sko i det romslige garderobeskapet. Det er her valgt mørke keramiske fliser på gulv med varmekabler, svært praktisk.

Åpen stue/kjøkkenløsning, hvor vegger er malt i lyse nyanser, foruten en tøff kontrastvegg i gråtoner. Gulv er belagt med en-stavs parkett, og det er varmekabler i gulv. Stuen er enkel å møblere, med plass til både spisebord, sofagruppe m.m. På mørke høstkvelder er det ekstra hyggelig med gasspeisen som er montert i et av hjørnene i stuen. Fra stue har man utgang til en sørvendt terrasse på hele 29,8 m², her er det god plass til å invitere venner og familie over til hyggelig lag.

Kjøkkenet er selve smykket i leiligheten, her er det ikke spart på noe. Takhøy og innholdsrik innredning med mørke, slette fronter. Det er valgt hvite fliser mellom benk -og overskap, laminert benkeplate med underlimt kompositt vaskekum. Innredningen inneholder vinskap, kombinert steke -og dampovn, platetopp med induksjon, oppvaskmaskin, kjøleskap og ventilator. Kjøkkenøyen er svært praktisk med mye god lagringsplass samt et naturlig skille mellom stue og kjøkken. Nåværende eier har nylig oppgradert belysning på stue og kjøkken,  med flotte nye taklamper som følger med leiligheten.

Delikat bad med keramiske fliser på gulv/vegger og malt platekledning i himling. Innredningen består av servant med møblement/speil og belysning, vegghengt toalett, dusjhjørne og dusjgarnityr. Det er elektrisk avtrekksventil i himling og sluk av plast.

Enhver families drøm, vaskerom! Dette rommet ligger svært praktisk til i tilknytning til badet. Her er det keramiske fliser på gulv, malt platekledning på vegger og i himling. Rommet inneholder opplegg for vaskemaskin samt plass til tørketrommel. Det er avtrekksventil i vegg, sluk av plast samt plass til fryseboks og ekstra oppbevaring.

Leiligheten har 2 soverom. Hovedsoverommet er av god størrelse med plass til både dobbeltseng, garderobeskap, kommode m.m. Soverom nr 2 er også av god størrelse med plass til både garderobeskap, seng, pult m.m.

Av lagringsplass er det en utvendig bod på 2,7 m², som er like ved inngangsdøren, samt man har en lukket bod i garasje på 4,7 m².

Denne boligen er KAPAklarert, dette innebærer at takstmann har utført tilstandsrapport og at selger har tegnet boligselgerforsikring. Se for øvrig egen informasjonsside vedr KAPAklarert bolig. Det vises til vedlagte tilstandsrapport for teknisk beskrivelse og vurdering av boligen
Byggeår

2015

Tomt/Eierform

Fellestomt

Parkering
Fast garasjeplass i lukket garasjeanlegg med egen stikkontakt for elbil lader. Det er forøvrig felles parkeringsplasser utenfor garasjeanlegget.
Arealbeskrivelse

Entré/gang, stue/kjøkken , bad, vaskerom og 2 soverom.

Beskaffenhet
Tomten er felles for sameie. Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med interne veier , naturtomt, lekeplass samt benker/sittegrupper.
Oppvarming
Elektrisk oppvarming: Det er opplyst at det er varmekabler i alle rom.

Gasspeis i stue.

Sikringsskap på vaskerom.
Inneholder: Automatsikring (jordfeilautomater) og strømmåler.
Hovedsikring på 50 ampere.
Kurser:
25 ampere: 1 stk.
15 ampere: 9 stk.
Energimerking
Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagte attest. Boligen er energimerket Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C. Ytterligere opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no. Ved salg av boliger og bygninger skal det legges frem en energiattest med et energimerke, jf. energimerkeforskriften.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger
Ansvarlig Megler

Anine Bertelsen Tuft
Eiendomsmegler/ Salgsleder/ Partner
45 86 60 23
abt@kapa.no

Kaland & Partners
Åsane Eiendomsmegling AS
Kollåsen 1
Kollåsen 1
5116 Ulset
Salgsoppgavedato

27.02.2020 11:10

Byggemåte
Bygget er fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Grunnmur/såle/fundament av betong. Etasjeskillere: Trebjelkelag mot leilighet over, antatt gulv mot grunn i betong.

Sørvendt terrasse på 29,8 m² med utgang fra stue/kjøkken. Trebjelkelag belagt med terrassebord. Rekkverk av stående/liggende bord og 6" toppbord. Rekkverk ble kontrollert, høyden var 1,0 meter.

Drenering: tilfyllte masser og steinsatt inntil grunnmur.

Ytterveggene er utført i trekonstruksjon med utvendig liggende trekledning. Det er foretatt tilfeldige stikktakninger på kledning. Ingen råte observert. Vinduer: Isolerglass i trekarmer. Terrassedør: Hvitt dørblad med felt av isolerglass. Ytterdører: Hvitt dørblad med felt av isolerglass. Innerdører: Finerte dørblad.

Tak: Pulttak, tekket med takbelegg. Renner og nedløp i aluminium/stål. Beslag/takhetter i aluminium/stål. Rørpipe av stål. Gasspeis med glassfront i stue/kjøkken.

For ytterligere informasjon henvises det til tilstandsrapport utført av Kristoffer Bjerk Hansen.
Diverse
Sameiet har et felleslån:
Annuitetslån, ikke avdragsfrihet
Dagens lånesaldo: 200.521,73
Innfrielsesdato: 04.04.2024
Nom. rente p.a.: 5,95 %
Eff. rente p.a.: 6,9 %

Informasjon om sameie: Sameiet Tertnestunet består av 13 seksjoner. Leilighetene har utvendig adkomst. Styreleder: Ruben Færø. E-post: ruben.faero@gmail.com
Dyrehold
Det er tilatt med dyrehold.
Overtagelse
Overtagelse av boligen etter nærmere avtale mellom partene. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse i budskjema.
Informasjon om borettslaget

Sameiet Tertnestunet (org.nr. 917261393)

Offentlige planer/konsesjonsplikt
Reguleringsplan på grunn:
Planid: 50500006
Plannavn:Åsane. Gnr. 187 Bnr. 88 og 472, Haukedalsbotn
Ikrafttrådt: 30.04.2009
Berøringsgrad: 100%
Formål: Felles lekeareal, konsentrert småhusbebyggelse, felles avkjørsel, felles parkeringsplass, felles gangareal og annet kombinert formål.

Eiendommen er avsatt til bebyggelse og anlegg iht. kommuneplanens arealdel 2018 med planid 65270000  ikrafttrådt 19.06.2019.

Konsesjon og odel: Det er ikke knyttet odel eller konsesjonsplikt til eiendommen.
Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Beliggenhet
Sentral og attraktiv beliggenhet i et etablert og rolig boligområde i Haukedalen. Med den sentrale beliggenheten har man de fleste daglige servicetilbud innenfor gangavstand fra boligen. Blant annet finner du Kidsa Haukedalen rett over veien, og det er flere barnehager i området Morvikbotn barnehage, Espira Ulsetskogen for å nevne noen. Skolen ligger også i gangavstand,, det er ca. 2km til Tertnes skole. Haukedalen skole, Ulsetskogen skole og Blokkhaugen skole ligger også i nærheten.  Dagligvarebutikker i nærheten er Coop Extra Haukedalen og Kiwi Ulset for å nevne et par.

Åsane Storsenter er blant landets største handlesenter og består av ca. 130 butikker. I tillegg finner man Norges største IKEA samt Elkjøp, Power, G-Sport og flere andre store varehandelshus i området. Horisont er bydelens nye handlesenter, og åpnet i november 2014 med 73 butikker og spisesteder. Alt dette finner du i bare noen minutter unna. Åsane skal få nytt kulturhus som skal bygges sammen med ny videregående skole. Dette bygges nå i området mellom Åsanehallen og Vestlandshallen. Det er mange fritids- og idrettstilbud for de unge i området og fra boligen er det kort vei til Åsanehallen, Myrdalsanlegget og Vestlandshallen. Fine turmuligheter i naturen er det også med bla Geitanuken, Veten, Hjortland og Høgstefjellet mm like i nærheten.

Det er ikke langt til nærmeste busstopp og rutetilbudet i dette området er veldig bra med hyppige avganger til både NHH, Bergen sentrum og øvrige bydeler. Omtrent 10 minutter med bil til Bergen sentrum.
Bebyggelsen
Området er hovedsakelig bebygd med liknende bebyggelse, samt eneboliger.
Adkomst
Fra Bergen sentrum følg motorveien (E39) mot Åsane og ta av til høyre over motorvei mot Morvik. Følg så Tertnesveien videre forbi Åsane videregående skole og Idrettsplassen. Ta så første avkjørsel til høyre etter bensinstasjonen, inn i Haukedalsveien og følg denne til du kommer til Haukedalsbotn.

Alternativt ta av ved Åsane senter og følg veien forbi Åsane brannstasjon. Følg veien opp mot toppen og like til avkjørsel til Haukedalen. Ta til høyre inn her og rett fem, følg så veien ned til venstre og videre ned. I 90 grader svingen mot høyre i bunnen av bakken, ta så til venstre. Følg veien inn og rundt svingen. Liten avkjørsel til Haukedalsbotn i svingen.

Det vil bli skiltet med Kaland & Partners Eiendomsmegling visningsskilt ved fellesvisning.

Lånevilkår fellesgjeld
Annuitetslån, ikke avdragsfrihet
Dagens lånesaldo: 200.521,73
Innfrielsesdato: 04.04.2024
Nom. rente p.a.: 5,95 %
Eff. rente p.a.: 6,9 %
Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no