• Anine Bertelsen Tuft

  Eiendomsmegler / Salgsleder / Partner

  45 86 60 23 / abt@kapa.no

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.

Hel tomannsbolig med innredet underetasje – Gode muligheter for leieinntekter – Fantastisk utsikt

Eidsvågveien 112, 5105 Eidsvåg i åsane

Prisantydning

6 680 000,-

Omkostninger totalt

178 122,-

Totalpris inkl. omkostninger

6 858 122,-

Omkostninger

172,-  Pantattest kjøper
525,-  Tingl.gebyr pantedokument
525,-  Tingl.gebyr skjøte
167 000,-  Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 680 000,-)
9 900,-  Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pandedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Boligtype: Tomannsbolig
Eieform: Selveier
Byggeår: 1952
Kommunenr.: 4601
Gårds/Bruksnr.: 216/228
Primærrom: 198 m²
Bruksareal: 200 m²
Bruttoareal: 219 m²
Tomteareal: 749 m²
Oppholdsrom: 3
Antall soverom: 5
Antall baderom: 3
Energimerking:
D
Kommunale avg.: 17 382,-
Ligningsverdi: 1 393 763,-
Dato ligningverdi: 31.12.2017
Takseringsdato: 21.06.2019
Meglers ref.nr.: 8190059

Dette er en komplett salgsoppgave inklusiv alle vedlegg, og inneholder all informasjon.

Eidsvågveien 112
5105 Eidsvåg i åsane


Underetasje:
Entré/gang, bad, vaskerom, stue, 2 soverom (hvor et er teknisk rom brukt som soverom) og kjøkken

1 etasje:
Entré, gang, 2soverom, stue, kjøkken og bad

2 etasje:
Entré, gang, soverom, bad, kjøkken, stue og bod/teknisk rom

1 utvendig bod:
Standard
Kaland & Partners ved Anine Bertelsen Tuft har gleden av å presentere Eidsvågveien 112. En stor og romslig tomannsbolig over tre plan som i dag er delt inn i 3 seperate leiligheter( ikke godkjent). Leiligheten i hovedetasje og leilighet på loft kan med enkle grep slåes sammen igjen, da trapp fremdeles er i konstruksjonen. Man kan da bo på 136 kvm og leie ut leilighet i underetasjen.( må da søkes kommune om bruksendring). Man har her også mulighet til å innhente gode leieinntekter.

Boligen har de senere år blitt betydelig oppgradert, med blant annet følgende:
Bolig:
- Elektrisk anlegg 2003-2008
- Kledning 2008
- Tak og pipehette 2008.
- Alle ildsteder montert 2017.
- Utvendig stoppekran 2017.
- Deler av utvendig avløp og vannrør utbedret 2017.
- Tak utvendig bod 2019.
- El.ettersyn av BKK i 2019, merknader utbedret etter dette.

Leil 1. Underetasje:
- Kjøkken 2004
- Bad 2004/2005
-Alle overflater (vegger) malt i 2019
-Varmekabler i alle gulv

Leil. 2. Hovedetasje:
- Vinduer 2004 og 2007.
- Kjøkken 2007
- Bad 2007/2008, nytt gulv i 2019.
- Gulv i entré 2019
- Vegger+gulv på soverom-  malt i 2019

Leil. 3. Loft:
- Bad 2001

Av kvaliteter og løsninger i boligen kan følgende nevnes:

Leilighet i underetasjen:
Velkommen inn! Det første man møter er en entré med keramiske fliser på gulv og malte vegger og takplater i himling. fra entré/gang er det inngang til øvrige rom i underetasjen.

Badet er oppgradert i 2004/2005 med flotte grå/sorte keramiske fliser på gulv, hvite fliser på vegger. Badet inneholder Servant med møblement/speil og belysning, toalett, dusjhjørne og dusjgarnityr. Elektrisk avtrekksventil i vegg.

Vaskerommet har keramiske fliser på gulv, keramiske fliser og malt strie på vegger Inneholder: toalett og opplegg for vaskemaskin

Stor og romslig stue med parkett på gulv, malt paltekledning på vegger og i himling. Innfelte spotlights i kasse og vedovn som gir god varme på kalde høstkvelder.

Kjøkkenet er oppgradert i 2004 og har parkett på gulv, malt platekledning på vegger og i himling. Lys og flott takhøy Ikea kjøkkeninnredning med profilerte fronter, hvor to av dørene i overskap har glass. Heltre benkeplate med stål vaskekum, ventilator og opplegg for oppvaskmaskin. Integrert oppvaskmaskin.

Det er to soverom i denne etasjen, på 9,2 m² og 9,9 m². Soverom 1 er teknisk rom brukt som soverom, og har parkett på gulv, malt platekledning på vegger og i himling. Soverom 2 har keramiske fliser på gulv, malt platekledning på vegger og i himling.

Leiligheten er ikke godkjent innredet, på originale byggningstegninger er denne etasjen tegnet inn som bod areal og vaskerom.

Leilighet i 1.etasje:
Det første man møter i denne etasjen er en entré med vinylbelegg på gulv, malt palte kledning på vegger og i himling. Fra entré kommer du til gangen, hvor det er parkett på gulvet og garderobeskap med speilfronter hvor man har god plass til å henge fra seg yttertøy.

Boligens stue er stor og lysmålt i en delikat farge med muligheter for flere sittegrupper. Store vindusflater sikrer godt med lysinslipp. Det er utgang til en sørvendt terrasse på 43,4 m² oppført med tre bjelkelag belagt med terrassebord. Plass til spisestue i den delen av stuen som ligger praktisk til rett ved kjøkkenet. Parkett på gulv, malt platekledning vegger og i himling.

Kjøkkenet ble oppgradert i 2007 og har parkett på gulv, platekledning som er malt i en behagelig farge på veggene. Lekker takhøy Ikea kjøkkeninnredning med profilerte fronter, tre av overskapene har glassfronter. Det er rikelig med skap og benkeplass og stekeovn, platetopp m/induksjon og oppvaskmaskin er integrert. Det er heltre benkeplate med stål vaskekum, fliser mellom benkeplate og overskap, ventilator og opplegg for oppvaskmaskin. Et stort vindu sikrer naturlig lys inn på kjøkkenet og her kan man nyte utsikten over Eidsvåg og mot Åstveit. Det er også plass til en koselig spiseplass på kjøkkenet, for å nyte rolige frokoster.

I denne etasjen er det 2 soverom. Hovedsoverommet er på 11,1m² og har malt gulv og vegger. Veggene er malt i en delikat farge og her er god plass til dobbeltseng og øvrig møblement. Det er et stort garderobeskap, med god plass til klær. Soverom 2 er på 5,9 m², har parkett på gulv, malt platekledning på vegger og i himling. Veggene er malt i en behagelig gråtone, og det er plass til seng og øvrig møblement. Kan også brukes som kontor eller lignende om man ikke trenger 2 soverom.

Badet er oppgradert i 2007/2008, og i 2019 ble det lagt nye fliser på gulvet. Badet er helfliset, med grå fliser på gulvet og hvite fliser på veggene. I himling er det malt platekledning. Badet inneholder servant med møblement/speil og belysning, vegghengt toalett, dusjhjørne, dusjgarnityr og opplegg for vaskemaskin. Elektrisk avtrekksventil i yttervegg.

Leilighet i 2.etasje:
I denne etasjen møtes man av en entré med keramiske fliser på gulv, malt platekledning på vegger og i himling. Videre kommer man til en gang med belegg på gulv, malt platekledning og malt strie på vegger, malt platekledning i himling. Her er det plass til å henge fra seg yttertøy.

Stuen er lys og koselig, her er muligheter for flere sittegrupper. Det er plass til spisestue i den delen av stuen som ligger praktisk til rett ved kjøkkenet. Det er Vinylstaver på gulv, malt platekledning og malt panel på vegger, takplater i himling, med innfelte spotter.

Kjøkkenet har kjøkkeninnredning fra 1997 med slette fronter, og heltre benkeplate med stål vaskekum, og ventilator. Det er opplegg for oppvaskmaskin og ventilator på kjøkkenet.

Soverommet i denne etasjen er på 10,9 m² og det er laminat på gulv, malt strie på vegger og malt platekledning i himling, God plass til dobbeltseng og øvrig møblement.

Badet i denne etasjen er oppgradert i 2001 og har grå keramiske fliser på gulv, lyse fliser på veggene og malt platekledning i himling. Inneholder servant med møblement/speil og belysning, toalett, dusjhjørne, dusjgarnityr og opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil i himling.

Det er også en bod/teknisk rom i denne etasjen og et tørrloft over leiligheten

Det er også en isolert utvendig bod på 10 m2, her ble det lagt nytt tak i 2019.

Er du på jakt etter en innholdsrik og velholdt bolig, med mange muligheter, da er denne verdt å ta en titt på.

Denne boligen er KAPAklarert, dette innebærer at takstmann har utført tilstandsrapport og at selger har tegnet boligselgerforsikring. Se for øvrig egen informasjonsside vedr KAPAklarert bolig. Det vises til vedlagte tilstandsrapport for teknisk beskrivelse og vurdering av boligen
Byggeår

1952

Bruksareal pr. etasje
Arealer er beregnet av takstmann (Takstmannens oppmåling er i henhold til NS 3940 og takstbransjens retningslinjer for arealmåling). Megler har ikke kontrollmålt boligen.
Tomteareal
749 m²
Tomt/Eierform

Festet tomt

Parkering
Parkering langs offentlig vei
Arealbeskrivelse

Underetasje: Entrè/gang, bad, vaskerom, stue,to soverom og kjøkken. 1.etasje: Entrè,gang, to soverom, stue, kjøkken og bad. 2. etasje: Entrè, gang soverom, bad, kjøkken og stue

Beskaffenhet
Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet medmurer/bed, grøntarealer, div. prydbusker/beplantning og naturtomt.
Oppvarming
Varmekabler i entré, begge soverom, bad og stue/kjøkken i underetasjen.
Varmekabler i entré og bad 1.etasje.
Varmekabler i entré og bad 2.etasje.

Heta peisovn med glassfront i alle etasjer, montert i 2017.

Sikringsskap på kjøkken underetasje.
Inneholder: Automatsikringer, jordfeilbryter og strømmåler.
Overbelastningsvern på 25 ampere.
Kurser:
20 ampere: 1 stk.
16 ampere: 6 stk.
10 ampere: 1 stk.

Sikringsskap i entré 1 etasje.
Inneholder: Automatsikringer, jordfeilbryter og strømmåler.
Overbelastningsvern på 32 ampere.
Kurser:
20 ampere: 1 stk.
16 ampere: 6 stk.
10 ampere: 1 stk.

Sikringsskap i bod/teknisk rom 2.etasje.
Inneholder: Automatsikringer, jordfeilbryter, overspenningsvern og strømmåler.
Overbelastningsvern på 32 ampere.
Kurser:
20 ampere: 1 stk.
10 ampere: 7 stk.
Energimerking
Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagte attest. Boligen er energimerket Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D. Ytterligere opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no. Ved salg av boliger og bygninger skal det legges frem en energiattest med et energimerke, jf. energimerkeforskriften.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger
Tilstandsrapport utført av
Kristoffer Bjerk Hansen 21.06.2019
Ansvarlig Megler

Anine Bertelsen Tuft
Eiendomsmegler/ Salgsleder/ Partner
45 86 60 23
abt@kapa.no

Kaland & Partners
Åsane Eiendomsmegling AS
Kollåsen 1
Kollåsen 1
5116 Ulset
Salgsoppgavedato

14.05.2020 12:08

Byggemåte
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent. Grunnmur/fundament/såle er oppført i betong. Grunnmuren ligger mot tilfyllte masser. Tillfyllte masser og steinsatt inntil grunnmur. Ytterveggene er utført i trekonstruksjoner med utvendig liggende trekledning. Etasjeskiller i trebjelkelag. Det er opplyst at bjelkelagene er påmontert lydbøyler og to lag gips. Saltak, konstruksjon av taksperrer. Taksperrer er tekket med sutak, lekter og betongtakstein. Gesimser og vindskier av trekledning. Koffertloft med tilkomst fra loftsluke i gang. Nord-østvendt altan på 43,4 m² med utgang fra stue 1.etg. Trebjelkelag belagt med terrassebord. Rekkverk av liggende bord og 8" toppbord.

Se forøvrig vedlagt tilstandsrapport for teknisk beskrivelse og vurdering av eiendommen.
Diverse
Det er den faktiske bruken av rommet ved salget, som har avgjort om rommet er definert som P-ROM eller S-ROM. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken selv om det er medtatt som P-rom.

Det gjøres oppmerksom på at dagens planløsning avviker fra opprinnelig løsning. Iht. byggetillatelse er underetasje definert som bodareal og vaskerom. Deler av dette er omgjort fra bodareal til boligareal og bruksendringer er ikke søkt og godkjent.  De tre leilighetene er ikke godkjent som 3 separate enheter. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Bygningstegninger kan sees hos megler eller sendes på forespørsel.

Altanen til leiligheten i midten ble revet og  bygget på nytt , da litt utvidet. Dette skjedde i tidsrommet da det kom nye regler for byggemelding/ endringer osv. Selger har derfor ikke byggemeldt arbeidet, da de anså dette som ikke påkrevd.
Tilbehør
Dersom annet ikke fremgår av salgsoppgaven medfølger kun integrerte hvitevarer.
Overtagelse
Overtagelse av boligen etter nærmere avtale mellom partene. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse i budskjema.
Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest på eiendommen, datert 2. juli 1952. Dokumentet kan ses hos megler.
Offentlige planer/konsesjonsplikt
Reguleringsplan på grunn:
Planid: 50790000
Plannavn:Åsane/Bergenhus. G.nr 216, Eidsvåg
Ikrafttrådt: 27.10.1961
Berøringsgrad: 100%
Formål: Bolig

Det er to reguleringsplaner under arbeid i området:
Planid: 64380000 - Vedr. FYLKESVEI 267, EIDSVÅGVEIEN, EIDSVÅG - EIDSVÅGSSKOGEN
Planid: 65470000 - Vedr. Ny Eidsvåg Skole

Eiendommen er avsatt til bebyggelse og anlegg iht. kommuneplanens arealdel 2018 med planid 65270000 ikrafttrådt 19.06.2019.

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Saksnummer: 201119369 - vedr. Garasjeuthus, anneks til bolig - 12.08.2011
Saksnummer: 201405580 - VEdr. Tilbygg enebolig - 28 08 2014

Komplett liste med planinformasjon og planer i nærheten følger vedlagt prospektet. Kart og bestemmelser kan sees hos megler.

Konsesjon og odel: Det er ikke knyttet odel eller konsesjonsplikt til eiendommen.
Tinglyste forhold & rettigheter/servitutter
Følgende erklæringer er tinglyst på eiendommen:
1949/504037-3/106 vedr. Bestemmelse om gjerde datert 12.11.1949
1949/504037-4/106 vedr. Festekontrakt datert 12.11.1949
1949/50403-2/106 vedr. Bestemmelse om adkomstrett datert 12.11.1949

Dokumentene er innhentet og kan sees på forespørsel til megler.
Mangler
Tilstandsgrader:
I denne rapport er det i hovedsak satt tilstandsgrad 1og 2 på alle bygningsdeler som er vurdert.
TG:2 er satt på Drenering, enkelte vinduer/dører, rom under terreng, bad i u.etg. og 2.etg, vaskerom og trapp. Det oppfordres til å sette seg ekstra godt inn i disse punktene.
 
Se selgers egenerklæring som ligger vedlagt og vedlagt boligsalgsrapport utført av takstmann Kristoffer Bjerk Hansen. Dokumentene gir en utdypet beskrivelse av boligen.
Utleieadgang
Eiendommen er innredet med 3 boenheter. Leilighet i underetasje er ikke godkjent innredet.  Leilighet i øverste etasje er per dags dato utleid.
Informasjon om vedlegg
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg. Tilstandsrapport og selgers egenoppgave følger som vedlegg til salgsoppgaven

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser.
Interessenter oppfordres til en grundig besiktigelse av eiendommen gjerne sammen med sakkyndig.
Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Beliggenhet
Boligen har en sentral og attraktiv beliggenhet i et etablert boligområde på Eidsvåg i Åsane. Med nordvendt beliggenhet kan du nyte fantastisk utsikt over nærområdet. Dette er et populært og barnevennlig område med kort vei til barnehage, skole og idrettsplass. Kidas Eidsvåg, Ervik barnehage og Eidsvågneset barnehage ligger få minutter unna boligen. Eidsvåg skole ligger ca. 10 min gange unna, eller en kort kjøretur. Skolen skal rehabiliteres og bygges om, og etter planen og bli ren barneskole. I tilknytning til skolen kommer en stor idrettshall og garderobefasiliteter for idrettsbanen like ved.

Området byr på mange tur- og fritidsmuligheter. Det er kort vei til populære badeplasser som Tømmervågen og Vollane. Tømmervågen er et område som passer perfekt til barnefamilier. Her er det badestrand, stupebrett, gress til lek og opphold, og parkeringsplass. Vollane kan tilby et flott område med sandfjære og stupebrett. I tømmervågen ligger også Njørd Ro- og kajakklubb for de som er interessert i aktiviteter på sjøen. Er du glad i fjell og natur er det flotte turløyper fra Munkebotn, Sandviksfjellet, Fløyen og over vidden til Ulriken. Kanskje en av de vakreste byfjellturene hvor du har utsikt utover Byfjorden store deler av veien.

Det er gode kollektivtilbud i området, og  det er bussholdeplass like ved boligen. Det går hyppige avganger både til Bergen sentrum og mot Åsane. Velger du å ta bilen er du i Bergen sentrum på 12 minutter.
Bebyggelsen
Området er hovedsakelig bebygd med liknende bebyggelse.
Adkomst
Fra Bergen sentrum følger du E39 mot Åsane og gjennom Fløyfjelltunnelen. Følg skilting mot Eidsvåg og ta til  venstre inn på Eidsvågveien og følg veien videre. Boligen ligger på venstre side. Det vil skiltes med Kaland & Partners visningsskilt ved fellesvisninger.

Prisantydning

6 680 000,-

Prisantydning inkludert omkostninger

6 858 122,-

Total kjøpesum

6 858 122,-

Ligningsverdi

1 393 763,-

Kommunale avgifter
Kr. 17 382 pr. år for 2019 ifølge fakturaspesifikasjon fra Bergen Kommune.
Eiendomskatt
Kr. 3796 for 2019 ifølge fakturaspesifikasjon fra Bergen Kommune.
Faste løpende kostnader
Strøm, kommunale avgifter, eiendomsskatt, internett, kabel-tv og forsikringer. Listen er ikke uttømmende.
Oppdragsgiver betaler megler følgende vederlag
Det er gitt full salgsgaranti på utlegg og vederlag på dette oppdraget ihht. Kaland & Partners sin fornøydgaranti. Det betyr at man som selger hos Kaland & Partners betaler kr. 0,- til megler dersom vi ikke får solgt boligen og oppdraget trekkes. Det er for øvrig avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,4% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 59.900,-. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke kr. 19.900,- for tilrettelegging, kr. 19.900,- for markedspakke, kr. 2.500,- pr. visning, kr. 4.450,- for oppgjørskostnad, kr. 412,- for saldoforespørsel, kr. 227,- for e-signering og kr. 490,- for pantattester/grunnbok.
Boligkjøperforsikring
Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker all advokat-bistand, nødvendige skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har egenandel. Forsikringen tegnes senest på kontraktsmøtet. Pris for denne boligen: Kr 9900,-. Ta kontakt for ytterligere informasjon.
Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no