• Håvard Lundgren

    Eiendomsmeglerfullmektig

    93 85 27 32 / hl@kapa.no

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.

NY PRIS | Velholdt del av tomannsbolig med barnevennlig beliggenhet, gode solforhold og flotte uteområder

Ospedalen 160, 5308 Kleppestø

SOLGT

Ospedalen 160
5308 Kleppestø
Sameiet Ospedalen 134- 160

Vertikaldelt tomannsbolig over to plan med følgende innhold:
1. etasje: Entré, gang, stue, to soverom, kjøkken, vaskerom, bad og bod.
Loft: Gang, to soverom, bad og bod.
Standard
Kaland & Partners ved Håvard Lundgren har gleden av å presentere denne flotte og familievennlige vertikaldelte tomannsboligen på Krokåsfeltet ovenfor Juvik. Boligen ligger svært flott til med nærhet til turområder, barnehager, skole og dagligvarebutikker. Av kvaliteter og løsninger må følgende nevnes:

Velkommen inn i 1.etasje!

Lys og trivelig entré på 3 m² med fliser på gulv og god plass til å sette fra seg sko og henge fra seg yttertøy.

Gangen er på romslige 10,9 m² med innebygget skyvedørsgarderobe, parkett på gulv, malt strie på vegger og takplater i himling.

Stor stue på hele 40,1 m². Lys og åpen stue med vindusflater som sikrer godt med naturlig lysinnslipp, parkett på gulv, malt strie på vegger og takplater i himling. Stuen fremstår svært romslig og har god plass til møblering etter eget ønske.

Tidsriktig kjøkken på praktiske 11,9 m².  På kjøkkenet har man god skap- og benkeplass som gjør matlagingen til en drøm. Hvis man ønsker har man også plass til kjøkkenbord hvor man kan nyte en god frokost.

Praktisk bad med eldre standard, men som er godt vedlikeholdt. Fra badet har man adkomst til separat vaskerom.

Soverom 1 er på romslige 10,4 m² med god plass til seng og garderobeinnredning, laminat på gulv, malt strie og mdf panel på vegger, takplater i himling.

Soverom 2 er på 8 m² og er det perfekte barnerom med vinylbelegg på gulv, malt strie på vegger og takplater i himling.

Loftetasjen ble innredet i 2007 og inneholder følgende:

Stor og åpen gang på 7,6m²  med laminat på gulv, mdf panel på vegger og malt platekledning himling.

Soverom 1 i loftetasjen er på 7,6m² med  laminat på gulv, mdf panel på vegger og malt platekledning i himling.

Soverom 2 i loftetasjen er på 9,5m² med god plass til dobbeltseng, garderobeinnredning og har laminat på gulv, mdf panel på vegger og malt platekledning i himling.

Bod-rom på i underkant av 2 m² som dagens eiere har brukt til oppbevaring/bibliotek. Helt perfekt for å stue unna ting som man likevel lett kan finne fram igjen.

Badet i loftsetasjen ble bygget i 2014 og holder en meget god og lekker standard. Badet har et gulvareal på hele 7,8m², men er ikke målbart pga. skråtak.  Badet er helfliset og med de innfellbare dusjhjørnene får man en romslig følelse.

Uteområdene
Fra stuen har man adgang til egen terrasse på hele 95,5 m² med god plass til sittegrupper, grill og koselige stunder med familie og venner! Terrassen er sør-vestvendt og har svært gode solforhold fra tidlig morgen til sen kveld på sommertid. Her er det bare å samle venner og bekjente å nyte de flotte uteområdene med god mat og godt selskap.

I tillegg har man intet mindre enn to utvendige boder på henholdsvis 4,5 m² og 7,6 m² med masse plass til oppbevaring.

Alt i alt en gjennomgående flott og innholdsrik del av tomannsbolig med en sentral og solrik beliggenhet på i Krokåsfeltet .

Hjertelig velkommen til visning!

Denne boligen er KAPAklarert, dette innebærer at takstmann har utført tilstandsrapport og at selger har tegnet boligselgerforsikring. Se for øvrig egen informasjonsside vedr KAPAklarert bolig. Det vises til vedlagte tilstandsrapport for teknisk beskrivelse og vurdering av boligen
Byggeår

1998

Tomt/Eierform

Eiet tomt

Parkering
Parkering til tre biler i innkjørselen.
Arealbeskrivelse

Entrè, gang. stue, fire soverom, kjøkken, vaskerom og to bad.

Beskaffenhet
Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med interne veier, murer/bed, diverse prydbusker/beplantning og grøntarealer.
Oppvarming
Varmekabler i gulv på bad oppe og nede, stue, kjøkken og gang.

Sikringsskap i entré.
Inneholder: Automatsikringer, jordfeilbryter og strømmåler.
Hovedsikring på 50 ampere.
Kurser:
20 ampere: 1 stk.
16 ampere: 1 stk.
13 ampere: 6 stk.
Energimerking
Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagte attest. Boligen er energimerket Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D. Ytterligere opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no. Ved salg av boliger og bygninger skal det legges frem en energiattest med et energimerke, jf. energimerkeforskriften.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger
Ansvarlig Megler

Anine Bertelsen Tuft
Eiendomsmegler/ Salgsleder/ Partner
45 86 60 23
abt@kapa.no

Kaland & Partners
Åsane Eiendomsmegling AS
Kollåsen 1
Kollåsen 1
5116 Ulset
Salgsoppgavedato

06.12.2019 13:43

Byggemåte
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/ grov pukk på fjell. Grunnmursfundamenter i betong. Drenering av tilfylte masser og steinsatt inntil grunnmur. Ytterveggene er utført i trekonstruksjoner med utvendig liggende trekledning. Saltak med konstruksjon av taksperrer, tekket med sutak, lekter og betongstein. Renner og nedløp i plast.

For ytterligere informasjon om byggemåte se vedlagt tilstandsrapport utført av Kristoffer Bjerk, datert 05.10.2019.
Diverse
Eier opplyser at de betaler Kr. 750,- per halvår for pliktig medlemskap i sameiet. Disse dekker vinterbrøyting og generelt vedlikehold av fellesområdene.
Overtagelse
Overtagelse av boligen etter nærmere avtale mellom partene. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse i budskjema.
Offentlige planer/konsesjonsplikt
Konsesjon og odel: Det er ikke knyttet odel eller konsesjonsplikt til eiendommen.
Reguleringsplaner på grunnen:
Plannummer: 32
Plannavn: del av nordre krokås
Ikrafttrådt: 10.07.1975

Eiendommen er ihht reguleringsplanene satt av til frittliggende småhusbebyggelse, kjørevei, gangvei, offentlig friområde og felles avkjørsel.

Området er ihht kommuneplanen avsatt til boligbebyggelse.

Kommuneplan er under rullering.

Reguleringsbestemmelser, kommuneplaner, arealplaner og annen planinformasjon kan sees på Askøy Kommune sine hjemmesider: www.askoy.kommune.no eller det kan sees hos eller tilsendes på mail ved forespørsel til megler.
Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Beliggenhet
Velkommen til Krokåsfeltet på Askøy! Dette er et veletablert boligområde hovedsakelig bestående av tomannsboliger og eneboliger.

Fra boligen har man nærhet til intet mindre enn tre barnehager beliggende i feltet.
I tillegg har man kort avstand til nærmeste barneskole(1-7-trinn), som heter Kleppe barneskole. Videre har man nærmeste ungdomsskole som er Kleppestø ungdomsskole og Askøy videregående skole som begge ligger på Kleppestø.

Beliggende nedenfor Krokåsfeltet har man flere butikker som Kiwi, Rema 1000, Power, Byggmax, Europris og treningssenter.
For den som ønsker enda flere servicefasiliteter har man også Amfi Askøy innen kort avstand, samt Kleppestø Senter som er en 5 minutters kjøretur fra boligen.

Videre er det omtrent 10 minutters kjøring til Vestkanten Senter som byr på badeland, enda flere butikker, samt skøytebane m.m. Med kun 15-20 minutters kjøring kommer man også til Bergen Sentrum.

Nærmeste busstopp er 200 meter unna, og fra her kommer man seg fort til Kleppestø. Videre har man bilfri adkomst til Bergen via hurtigbåten som går fra Kleppestø kai. Dette tar drøye 10-12 minutter.
Bebyggelsen
Området er hovedsakelig bebygget med tomannsboliger.
Adkomst
Fra Bergen følger man Rv. 555 mot Askøy og videre rett fram over Askøybroen til man kommer til Juvik. Ta deretter inn til venstre ved Rema 1000 og følg Ospedalen videre. Det vil bli skiltet med visningsskilt fra Kaland & Partners ved felles visningsdager.

Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
  1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
  2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
  3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
  4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
  5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
  6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
  7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
  8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
  1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
  2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
  3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
  4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
  5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
  6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

  • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
  • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
  1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
  2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
  3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
  4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
  5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

  • bud og budforhøyelser
  • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
  • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no