• Hanne Sagen Havsgård

  Eiendomsmegler / Partner

  90 19 99 79 / hsh@kapa.no

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.

Nydelig leilighet med høy standard, solrik balkong og barnevennlig beliggenhet

Kalvatræ 9A, 5911 Alversund

SOLGT

Standard
Velkommen til en strøken leilighet med høy standard, flott uteplass ved inngangspartiet og stor balkong med gode solforhold!

Stue/kjøkken (30,9m²)
Lys og lekker stue med åpen kjøkkenløsning. Stuen fremstår svært innbydende med store vinduer som sørger for rikelig med naturlig lysinslipp. I stuen har man god plass til både en stor sofagruppe og et spisebord. Med stuen sin gode atmosfære er dette et rom du vil trives i! Fra stuen har man utgang til stor balkong hvor man kan nyte mange fine dager og kvelder.

Kjøkken:
Pen kjøkkeninnredning med hvite slette fronter og laminert benkeplate. Det er Integrert kjøle/fryseskap, oppvaskmaskin, platetopp og komfyr. Mellom benkeplate og overskap har man flotte fliser. På kjøkkenet er det god skap- og benkeplass som gjør matlagingen til en drøm!

Soverom 1 (11,9 m²)
Hovedsoverommet er romslig og stilfullt med en kontrastvegg som gir liv til rommet. På soverommet har man god plass til oppbevaring av klær og garderobeskap følger salget.

Soverom 2 (7,7 m²)
I likhet med resten av leiligheten er det andre soverommet lyst- og fint. Rommet er i dag benyttet som et barnerom og ønsker man å bevare dette er det helt ypperlig. Trenger du ikke et ekstra soverom kan man benytte rommet som et gjesterom, trimrom, kontor eller hva du måtte ønske. Mulighetene er mange og valget er ditt!

Bad (6,8 m²),
Delikat bad med svært innbydende fliser som gir en deilig spa-følelse. Badet inneholder: veggthengt toalett, baderomsmøbler med speil og overlys og dusj i hjørne med
skillevegg og innfelte hyller. Det er spotter i himling og varmekabler i gulv.

Gang (7,9 m²)
Lekker gang med god plass til å henge fra seg yttertøy. Gangen er malt i en flott blåtone som gir et moderne inntrykk.

Vaskerom/bod (4,2 ²)
Man har også et eget vaskerom med god plass til oppbevaring.

Alt i alt er dette en moderne og stilfull leilighet som du kommer til å bli glad i!

Denne boligen er KAPAklarert, dette innebærer at takstmann har utført tilstandsrapport og at selger har tegnet boligselgerforsikring. Se for øvrig egen informasjonsside vedr KAPAklarert bolig. Det vises til vedlagte tilstandsrapport for teknisk beskrivelse og vurdering av boligen.
Innhold
Del av firemannsbolig, 2. etasje.

Inneholder følgende:
Gang, bad, stue/kjøkken, 2 soverom og vaskerom.

Tilhørende utebod på 5 m².
Ansvarlig Megler

Hanne Sagen Havsgård
Eiendomsmegler
90 19 99 79
hsh@kapa.no

Salgsoppgavedato

24.11.2019 11:11

Arealbeskrivelse

Bad, gang, stue/kjøkken og 2 soverom

Parkering
Parkering på felles tomt. Selger opplyser om at det skal være plass til to biler for hver seksjon.
Oppvarming
Boligen har elektrisk oppvarming og balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Avtrekk fra bad, bod og kjøkken. Tilluft til stue og 2 soverom.

Det er varmekabler i gangen, på badet og i boden.

Leilighet har sikringsskap med automatsikringer.
 
Tomt/Eierform

Fellestomt

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter B

Overtagelse
Overtagelse av boligen etter nærmere avtale mellom partene. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse i budskjema.
Byggemåte
Fundamentert konstruksjon på antatt faste masser, under terreng i bakkant. Grunnmuren er oppført i plasstøpt konstruksjoner. Yttervegger over grunnmur oppført av bindingsverk/ reisverk.. Bygningen har etasjeskille i tre. Utvendig kledt med liggende malt trekledning. Valmtakskonstruksjon med prefabrikerte takstoler. Taket er tekket med betongstein. Terrasse utenfor stue i imp. utførelse på ca 11 m². Tremmegulv av tre på bjelker. Rekkverk i tre. Tett gulv løst med beslag mellom bjelker.
 
Offentlige planer/konsesjonsplikt
Eiendommen er avsatt til boliger ihht kommunedelplan for Alverstraumen, ikrafttrådt 17.01.2004

Status reguleringsplan:
Eiendommen  ligger i et regulert område.
Navn på plan: Vindkallen.
Reguleringsføremål: Bolig.

For mer informasjon konferer megler.

Konsesjon og odel: Det er ikke knyttet odel eller konsesjonsplikt til eiendommen.
Informasjon om borettslaget

SAMEIE KALVATRÆ 9 A OG B, 11 A OG B. (org.nr. 922250758)

Formaliteter
Selgerne har ikke bebodd bolig, men datteren har bodd i hele eiertiden.
Beliggenhet
Boligen har en solrik og fin beliggenhet i et rolig og barnevennlig område. For den turglade har boligen en ypperlig beliggenhet.  Hillandsvatnet kan anbefales på fine sommerdager hvor man har en flott badeplass med både brygge og stupebrett.
Fra boligen har man gangavstand til både barnehage og barneskole samt bussholdeplass på Hillandshøyden. Til Knarvik tar det ca. 8 minutter å kjøre hvor man har et bredt utvalg av butikker på Knarvik senter. Nærmeste ungdomsskole og videregående skole ligger også i Knarvik. Til Bergen sentrum bruker man ca. 30 minutter med bil.
Bebyggelsen
Området er hovedsaklig bebygd med liknende bebyggelse.
Adkomst
Fra Bergen følg E39 til du har kjørt over Hagelsundbrua, i første rundkjøring ta 2. høyre inn på Lindåsvegen. Følg veien til neste rundkjøring og ta 2. høyre inn på 565 / Alverflaten. Følg veien over Alversundbrua og sving til venstre inn på Vardane. Ta så første avkjørsel til venstre inn på Kalvatræ og følg veien til du ankommer Kalvatræ 9A.

Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no