• Anine Bertelsen Tuft

  Eiendomsmegler / Salgsleder / Partner

  45 86 60 23 / abt@kapa.no

 • Kristoffer Mjøs

  Daglig leder Åsane / Partner / Fagansvarlig / Eiendomsmegler

  48 88 84 06 / km@kapa.no

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.

Innholdsrikt rekkehus i barnevennlig område – Sentral beliggenhet – Solrik terrasse – Fast parkeringsplass.

Øvre Flaktveit 20, 5135 Flaktveit

SOLGT

Øvre Flaktveit 20
5135 Flaktveit
Ormhaugen borettslag

Andelsnummer

10

1. etasje: Entré, gang, to soverom, innredet bod, bad, toalett og vaskerom
2. etasje: Stue, kjøkken og soverom.

1 utvendig bod
Standard
Kaland & Partners ved Anine Bertelsen Tuft har gleden av å presentere Øvre Flaktveit 20. Et  innholdsrikt rekkehus som går over 2 plan med stor solrik terrasse og egen fast parkeringsplass.

Boligen har en barnevennlig og sentral beliggenhet på Flaktveit med utsikt over nærområdet.  Fra boligen er det kort vei til buss, skole, barnehage m.m.

Av kvaliteter og løsninger i boligen kan følgende nevnes:

Velkommen inn!
Inngang i boligens 1. etasje, og her blir du møtt av en lys entré med plass til å henge fra seg yttertøy. Videre kommer du inn i en åpen hall, malt i en behagelig farge og med adkomst til etasjens øvrige rom.

I denne etasjen er det to soverom  som er malt i lyse og nøytrale toner, her er det god plass til senger, garderobe og skrivepult. Det er også en bod som er innredet som soverom, dette er ikke godkjent. Dette kan f.eks. brukes som kontor el.lignende.

Lyst og romslig bad på 6,6m2 , med fliser på gulv og vegger. Innredningen består av Servant med møblement/speil og belysning, toalett, dusjhjørne og dusjgarnityr. Det er varmekabler i deler av gulv.

Svært praktisk med et eget vaskerom. Dette rommet inneholder utslagsvask og opplegg for vaskemaskin,  Gulv er belagt med belegg og det er malte flater på vegger og avtrekksventil i kasse.

Det er et separat toalettrom med laminat på gulv, malt platekledning på vegger og i himling. Inneholder: Servant og toalett.

Trappen i hallen leder opp til boligens 2. etasje.

Lys og innbydende stue. Store vindusflater sikrer et godt og naturlig lysinnslipp i rommet til alle årstider og viser utsikt over nærområdet. God plass til sofagrupper og spisestue. På kjølige dager er det perfekt med en peisovn, den avgir rikelig med varme til boligen. Fra stuen er det adkomst den sør-vestvendte terrassen på hele 57,1m² . Her er det god plass til å boltre seg for liten og stor.

Kjøkkeninnredning med profilerte lyse fronter. Det er her valgt en heltre benkeplate. Det er rikelig med skuffer og skap. Innredningen består videre av opplegg for oppvaskmaskin og ventilator.  På kjøkkenet er det plass til spisebord.

Hovedsoverommet er av svært god størrelse. Her er det god plass til dobbeltseng, kommode, garderobe m.m.

Ønsker man en lettstelt bolig med en svært brukervennlig planløsning, gode solforhold og barnevennlig beliggenhet, da er dette absolutt en bolig å ta en titt på!
Byggeår

1980

Tomt/Eierform

Festet fellestomt

Parkering
Egen fast parkeringsplass og egen gjesteparkering.
 
Arealbeskrivelse

1. etasje: Entrè, gang, to soverom, innredet bod, bad, toalett og vaskerom. 2.Etasje: Stue, kjøkken og soverom.

Beskaffenhet
Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med murer/bed, interne veier, parkeringsplass og div. prydbusker/beplantning.
Oppvarming
Elektrisk oppvarming med varmekabler på deler av bad og  vegghengt panelovn i gang.
Peisovn med glassfront i stue.

Sikringsskap i utvendig bod.

Inneholder: Skrusikringer og strømmåler.
Hovedsikring på 35 ampere.
Kurser:
25 ampere: 1 stk.
16 ampere: 6 stk.
Energimerking
Boligen er energimerket. karakter oransje F.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger
Ansvarlig Megler

Anine Bertelsen Tuft
Eiendomsmegler/ Salgsleder/ Partner
45 86 60 23
abt@kapa.no

Kaland & Partners
Åsane Eiendomsmegling AS
Kollåsen 1
Kollåsen 1
5116 Ulset
Salgsoppgavedato

08.12.2019 11:11

Byggemåte
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent. Grunnmur/såle/fundamenter av betong. Ytterveggene er utført i trekonstruksjoner men utvendig trekledning. Etasjeskiller i trebjelkelag. Saltak, konstruksjon av taksperrer og tekket med sutak, lekter og betongtakstein. Gesimser og vindskier av trekledning.Sør-vestvendt terrasse på 57,1 m² med utgang fra stue. Terrassen er belagt med terrassebord og betongheller, rekkverk av stående bord og 6"toppbord.

For ytterligere informasjon se vedlagt tilstandsrapport utført av Takstmann Kristoffer Bjerk Hansen.
 
Diverse
Det tas forbehold om pantehavers samtykke ved salg.

Innredet bod er opplyst som p-rom da rommet ble brukt som soverom ved befaring. Vinduet på rommet er for lite for å være godkjent som oppholdsrom. Det er den faktiske bruken av rommet ved salget, som har avgjort om rommet er definert som P-ROM eller S-ROM. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken selv om det er medtatt som P-rom.

Deler av bad er opprinnelig bod og endring er ikke søkt eller godkjent. Fortsatt bruk av disse rommene er kjøpers risiko. Godkjente tegninger kan sees hos megler eller sendes på forespørsel.
Dyrehold
Det er ikke tillatt å anskaffe hund eller katt uten at styret i borettslaget
har gitt sitt samtykke.
Overtagelse
Overtagelse av boligen etter nærmere avtale mellom partene. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse i budskjema.
Informasjon om borettslaget

Ormhaugen borettslag (org.nr. 953882728)

Offentlige planer/konsesjonsplikt
Reguleringsplan på grunn:
Planid: 4290000
Plannavn:ÅSANE. FLAKTVEIT FELT III OG IV
Ikrafttrådt: 05.06.1978
Berøringsgrad: 83,6%
Formål: Småhus/rekkehus

Planid: 4160000
Plannavn:ÅSANE. GNR 206, FLAKTVEIT, DEL AV SAMLEVEG B
Ikrafttrådt: 02.03.1977
Berøringsgrad: 16,4%
Formål: Bolig

Eiendommen er avsatt til bebyggelse og anlegg, sentrumsformål, samt grønnstruktur iht. kommuneplanens arealdel 2018 med planid 65270000 ikrafttrådt 19.06.2018.

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Saksnummer 201711822 - vedr. tilbygg rekkehus datert 24.03.2017

Komplett liste med planinformasjon og planer i nærheten følger vedlagt prospektet. Kart og bestemmelser kan sees hos megler.

Konsesjon og odel: Det er ikke knyttet odel eller konsesjonsplikt til eiendommen.
Forkjøpsrett

Forkjøpsretten utlyses i etterkant av salget.

Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Beliggenhet
Boligen ligger sentralt til på Flaktveit i Åsane. Flaktveit er blant Åsanes største boligområder med omtrent 5000 beboere. Området er meget attraktivt for både enslige og for barnefamilier. Både Åsane generelt og Flaktveit har et svært aktivt idrettsmiljø med flere treningssentre, fotballag på alle aldre og nivå, samt breddeidrett som turn, dans og mer. I dette området holder Flaktveit idrettsklubb til, som organiserer rundt 1500 medlemmer i 9 forskjellige grupper med tilsammen 13 grener. Idrettsklubben byr på et stort idrettsanlegg med flere fotballbaner, basketbaner samt Flaktveithallen. Her finner man også både barnehager, barneskoler og ungdomsskoler. 

Flaktveit er kjent for sitt gode kollektivtilbud med hyppige avganger til Åsane sentrum og videre til Bergen sentrum. Omtrent 15 minutter med bil til Bergen sentrum.

Flotte turmuligheter i området med blant annet Rollandsfjellet,  Hjortland og Hjortlandsdalen som har turløyper inn til byfjellene. Om du ønsker å trene innendørs har du mange valgmuligheter, Nr1 Fitness, Sats og Family Sports Club for å nevne noen. Med den sentrale beliggenheten har du alt du trenger til det daglige liv i nærheten. Ulvedalen Torg har Søndagsåpen Bunnpris og her vinner du også Pizzarestaurant. Det er også kort  vei til Åsane Storsenter som er blant landets største handlesenter og består av ca. 130 butikker. I tillegg finner man Norges største IKEA samt Elkjøp, Power, G-Sport og flere andre store varehandelshus i området. Horisont er bydelens nye handlesenter, og åpnet i november 2014 med 73 butikker og spisesteder. 

Åsane skal få nytt kulturhus som skal bygges sammen med ny videregående skole. Dette bygges nå i området mellom Åsanehallen og Vestlandshallen.
Bebyggelsen
Området er hovedsakelig bebygd med liknende bebyggelse.
Adkomst
Fra Bergen sentrum, følg E39 mot Åsane til du kommer til Gullgruven, ta av mot høyre og ta tredje avkjørsel i rundkjøring. Når du kommer til lyskrysset, sving til høyre inn på Flaktveitvegen og kjør 1,1 km, ta så til høyre og inn påØvre Flaktveit. Boligen ligger på venstre side. Det vil bli skiltet med Kaland & Partners visningsskilt ved annonserte visninger.

Forkjøpsrett

Forkjøpsretten utlyses i etterkant av salget.

Lånevilkår fellesgjeld
Lånenummer: 34117439951, Fana Sparebank
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 07.10.2019: 2,7% pa.
Antall terminer til innfrielse: 57
Saldo per 07.10.2019: 4 607 993
Andel av saldo: 117 879
Første termin/første avdrag: 31.03.2014( siste termin 31.12.2033)
Flytende rente

Lånenummer: 34117460071, Fana Sparebank
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 07.10.2019: 2,7% pa.
Antall terminer til innfrielse: 20
Saldo per 07.10.2019: 523 414
Andel av saldo: 13 390
Første termin/første avdrag: 30.09.2014( siste termin 30.09.2024)
Flytende rente
Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no