• Håvard Lundgren

  Eiendomsmeglerfullmektig

  93 85 27 32 / hl@kapa.no

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.

Strøken 5-roms selveierleilighet over to plan med sentral og barnevennlig beliggenhet på Frekhaug! P-plass| Solrikt, m.m

Lonerenen 11B, 5918 Frekhaug

SOLGT

Lonerenen 11B
5918 Frekhaug


Strøken leilighet over to plan med følgende innhold:
1.Etasje: Entrè/gang, bad, to soverom, stue/kjøkken og vaskerom.
2.Etasje: TV-stue, soverom og bod.
Standard
Kaland & Partners v/ Håvard Lundgren har gleden av å presentere denne lekre 2 etasjers leiligheten på Frekhaug. Leiligheten har en kjempeflott og sentral beliggenhet på Frekhaug med kort avstand til butikker, busser, treningssenter og turterreng. Av kvaliteter og løsninger kan følgende nevnes:

Velkommen inn i 1.etasje!

Lys og flott entrè/gang på romslige 6,9m² med god plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko.

Åpen kjøkken/stue-løsning på 31m²  med en svært generøs takhøyde som gir et luftig preg i rommet. Her er det god plass til å møblere etter eget ønske. Det er gjennomgående lys og flott parkett i hele leiligheten, store vindusflater og innfelte spotter i tak. Kjøkkenet har godt med skap- og benkeplass og gir rom for å tilberede hyggelige måltid. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer som stekeovn, platetopp med induksjon og oppvaskmaskin

Flott og tidsriktig bad på 4,3 m²  med lyse fliser på vegger, mørke fliser på gulv og lys-grå baderomsinnretning.

Soverom 1 er på 9,3m²  med integrert skyvedørsgarderobe og god plass til dobbeltseng og kommode. Rommet er helsparklet, lyst og innbydende med flott parkett på gulv. Rommet er svært romslig og gjør det enkelt for deg å møblere.

Soverom 2 er på 7,1m² med plass til dobbeltseng og garderobeinnretning. Soverommet er i likhet med de andre gjennomgående lyst og innbydende.
Separat vaskerom på 2m² tilrettelegger for en praktisk hverdag.

2.Etasje- Velkommen opp!

Stor og flott TV-stue på hele 24,2m² , perfekt for ungdommen i huset! Stuen er stor og romslig, og har en svært god takhøyde samt en rekke store vindusflater som sikrer godt med lysinnslipp. Leiligheten har hele to stuer og gir rom for litt aleinetid.

Soverom nr. 3 på 9,5m²  med god plass til dobbeltseng med integrert skyvedørsgarderobe! Rommet er lyst og trivelig.

Praktisk bod på 2,5m² . I tillegg til å ha en utvendig bod av romslig størrelse har man ogsåèn i 2.etasje med utt

Uteområdene
Ved inngangspartiet har man en nord-vestvendt terrasse på 48,9 m² med god plass til utemøbler og sammenkomster med familie og venner. Her kan man virkelig nyte ettermiddagssolen med denne usjenerte terrassen.

Sør-østvendt altan på 6,1 m² med utgang fra stue/kjøkken. Her kan man nyte stemningen og utsikten over omkringliggende fjell og nærområdet. Altanen har god plass til møbler etter eget ønske.

Avslutningsvis har man også en praktisk utvendig bod på 4,9 m² med svært god plass til oppbevaring.

Alt i alt en gjennomgående lekker leilighet over to plan med flotte kvaliteter og løsninger.

Hjertelig velkommen på visning!

Denne boligen er KAPAklarert, dette innebærer at takstmann har utført tilstandsrapport og at selger har tegnet boligselgerforsikring. Se for øvrig egen informasjonsside vedr KAPAklarert bolig. Det vises til vedlagte tilstandsrapport for teknisk beskrivelse og vurdering av boligen
Byggeår

2007

Tomt/Eierform

Eiet tomt

Parkering
Biloppstillingsplass foran boligen, i tillegg til gjesteparkering like bortenfor.
Arealbeskrivelse

Entrè/gang, to soverom, stue/kjøkken, bad, vaskerom, TV-stue og soverom

Beskaffenhet
Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med terrassedekker, diverse prydbusker/beplantning og asfaltert plass.
Oppvarming
Sikringskap i entré/gang.
Inneholder: Automatsikringer, jordfeilbryter og strømmåler.
Overbelastningsvern 63 ampere.
Kurser:
20 ampere: 1 stk.
16 ampere: 10 stk.

Elektrisk oppvarming:
-Varmekabler i entrè/gang og på bad.
-Varmepumpe i trapp

Det er også peis i boligen.
Energimerking
Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagte attest. Boligen er energimerket Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter B. Ytterligere opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no. Ved salg av boliger og bygninger skal det legges frem en energiattest med et energimerke, jf. energimerkeforskriften.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger
Ansvarlig Megler

Kristoffer Mjøs
Daglig leder - Eiendomsmegler - Partner
48 88 84 06
km@kapa.no

Kaland & Partners
Åsane Eiendomsmegling AS
Kollåsen 1
Kollåsen 1
5116 Ulset
Salgsoppgavedato

21.12.2019 11:09

Byggemåte
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Drenering av tilfylte masser og steinsatt inntil grunnmur. Ytterveggene er utført i trekonstruksjoner med utvendig trekledning. Pultak, tekket med takbelegg. Renner og nedløp i aluminium/stål.

For mer utfyllende informasjon om boligens byggemåte se tilstandsrapport utført av Kristoffer Bjerk.
Diverse
Leiligheten har sentralstøvsuger og balansert ventilasjon.

Eiendomsmegler har ikke mottatt tegninger som viser godkjent planløsning.

Ihht tinglyste erklæringer på eiendommen skal det pliktig medlemskap i sameiet Frekhaug Senter Nord. Eiendommer er ppt. ikke en del av et sameie, men det foreligger månedtlige felleskostnader for betaling av felles byggforsikring, brøyting m.m.
Overtagelse
Overtagelse av boligen etter nærmere avtale mellom partene. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse i budskjema.
Offentlige planer/konsesjonsplikt
Konsesjon og odel: Det er ikke knyttet odel eller konsesjonsplikt til eiendommen.

ihht til reguleringsplanen for Meland kommunen er eiendommen regulert til småhusbebyggelse.

Reguleringsplaner på grunn:
Planid: 125619990318
Plantype: Eldre reguleringsplan
Planstatus: Gjeldende plan
Ikrafttrådt: 09.02.2005
Formål: Småhusbebyggelse
Navn: Del av gnr. 24 - Langeland

Eiendommen er avsatt til boligformål ihht Kommuneplanens arealdel for Meland 2015-2026, med planid 125620100003.

Reguleringsbestemmelser, kommuneplaner, arealplaner og annen planinformasjon kan sees på Meland Kommune sine hjemmesider: www.meland.kommune.no eller det kan sees hos eller tilsendes på mail ved forespørsel til megler.
Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Beliggenhet
Eiendommen har en kjempeflott og barnevennlig beliggenhet sentralt på Frekhaug, et par hundre meter unna Frekhaug Senter. Her har man blant annet dagligvarebutikker som Rema 1000 og Kiwi, samt urmaker, frisør og sportsbutikk. Man får dermed tak i det aller meste man trenger til daglig i umiddelbar nærhet.

Nærmeste busstopp og butikk er 300 meter unna og har gode bussforbindelser til Åsane/Sentrum og Knarvik. Nærmeste barnehage er 400 meter unna og heter Marihøna barnehage. I tillegg har man også Sagstad Barneskole, samt Meland Ungdomskole ca 6-700 meter unna.  Med andre ord har man umiddelbar nærhet til det meste av hverdagslige aktiviteter og servicefasiliteter.

Knarvik Senter med over 60 butikkar, 1250 parkeringsplassar og 3 timar gratis kundeparkering er bare knappe 5 kilometer unna.

Meland Golfklubb er heller ikke lange veien unna og byr på flotte golf- og friområder for golfentusiasten og hobby-golferen!

Se også vedlagt nabolagsprofil i salgsoppgaven for mer informasjon om nærområdet.
Bebyggelsen
Området er hovedsakelig bebygget med lignende leilighetsbygg.
Adkomst
Fra Bergen følger man veien forbi Åsane og over Norhordalandsbroen. Ta av til høyre like etter broen og følg skilting mot Frekhaug. Ta av ved Frekhaug Senter og ta deretter første til venstre inn på Lonerenen. Følg veien videre et par hundre meter og boligen ligger på venstre hånd. Det vil bli skiltet med visningsskilt fra Kaland & Partners ved felles visningsdager.

Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no