• Dino Urukalo

  Eiendomsmegler / Partner

  48 88 84 58 / du@kapa.no

Visninger

Flott halvpart av tomannsbolig i enden av en blindvei. Gode solforhold, stor terrasse, paviljong og dobbelgarasje.

Rispeleitet 28B, 5310 Hauglandshella

Prisantydning

3 780 000,-

Omkostninger totalt

105 742,-

Totalpris inkl. omkostninger

3 885 742,-

Omkostninger

172,-  Pantattest kjøper
585,-  Tingl.gebyr pantedokument
585,-  Tingl.gebyr skjøte
94 500,-  Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 780 000,-)
9 900,-  Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pandedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Boligtype: Tomannsbolig
Eieform: Selveier
Byggeår: 2005
Kommunenr.: 4627
Gårds/Bruksnr.: 16/375
Ideell andel: 1/1
Primærrom: 121 m²
Bruksareal: 198 m²
Bruttoareal: 219 m²
Tomteareal: 409 m²
Antall rom: 4
Oppholdsrom: 1
Antall soverom: 3
Antall baderom: 2
Energimerking:
C
Kommunale avg.: 13 420,-
Ligningsverdi: 806 684,-
Dato ligningverdi: 31.12.2018
Takseringsdato: 07.11.2019
BRL/Sameie: Ravnetua velforening
Meglers ref.nr.: 8190078

Dette er en komplett salgsoppgave inklusiv alle vedlegg, og inneholder all informasjon.

Rispeleitet 28B
5310 Hauglandshella
Ravnetua velforening

Del av tomannsbolig over to plan.
Inneholder følgende:

1.etasje: Entré, gang, stue, kjøkken, bad og vaskerom.
2.etasje: Gang, 3 soverom og bad.

3 terrasser

Garasje med plass til to biler, og innredet rom over garasjen.

Paviljong.
Standard
Kaland & Partners ved Dino Urukalo har gleden av å presentere denne flotte halvparten av en tomannsbolig i Rispeleitet 28B. En svært innholdsrik bolig over 2 plan. Parkering i dobbel garasje, med ladepunkt for Elbil.

Boligen har en attraktiv og barnevennlig beliggenhet på Ravnanger. Fra boligen er det kort vei til buss, skole, barnehage m.m.

Av kvaliteter og løsninger i boligen kan følgende nevnes:

Velkommen inn!

Det første som møter deg er en entrè med keramiske fliser og varmekabler i gulv, her er det plass til å henge fra seg yttertøy. Videre kommer du til en gang,  hvor det er garderobeskap med speilfronter, med god plass til å henge fra seg yttertøy.

Lys og innbydende stue. Store vindusflater sikrer et godt og naturlig lysinnslipp i rommet til alle årstider. God plass til sofagrupper og spisestue, parkett på gulv og innfelte spottlights i taket. Fra stuen er det adkomst til vestvendt terrasse på hele 97,4 m², her er det god plass til å boltre seg for liten og stor. Terrassen er delvis belagt med terrassebord og resten med keramiske fliser. Her er plass til flere sittegrupper, og det er bygget en Paviljong på 10,7 m²  på terrassen, her er det varmelampe som gjør at den kan benyttes uansett vær og temperatur.

Med tilkomst fra stue har man et lekkert kjøkken. Takhøy Norema kjøkkeninnredning med profilerte fronter og noen skap med glass. Det er rikelig med skap og benkeplass på kjøkkenet samt plass til et spisebord for å nyte rolige helgefrokoster. Det er her valgt en laminert benkeplate og marmor fliser mellom benk og overskap. Av integrerte hvitevarer finner du micro, stekeovn, platetopp m/induksjon og oppvaskmaskin. Kjøleskap er tilpasset åpning og vil følge med handelen, denne er skiftet ut i 2015.

Pent helfliset bad i denne etasjen med servant med møblement, speil og belysning. Innredningen består videre av toalett og dusjhjørne .Det er varmekabler i gulvet og avtrekksventil i himling.

Praktisk med eget vaskerom. Her er det keramiske fliser på gulv, utslagsvask, benkeplate og opplegg for vaskemaskin.

Trappen i stuen leder opp til boligens øverste etasje, denne etasjen har en svært god planløsning, hvor man har samlet 3 soverom og bad.

I denne etasjen er det 3 soverom, hvor det ene soverommet opprinnelig var mindre og en bod er tatt inn i dette for å få det større. Her er god plass til dobbeltseng og øvrig møblement og her er et garderobeskap med speilfronter. Det er utgagn til en vestvendt altan på 10m² fra hovedsoverommet, her har man flott utsikt over nærområdet. Rommet står oppført som disponibelt rom i byggetegningene.

Soverom 2 og 3 er også av god størrelse og her er plass til senger og øvrig møblement. Et av rommene kan også benyttes som kontor om man ikke har behov for 3 soverom.

Boligens andre bad ligger i denne etasjen og er delikat med fliser på gulv og vegger, dusjhjørne, servant med møblement og speil. Lys baderomsinnredning med skap, speil og belysning. Det er varmekabler i gulv.

Det er en stor dobbel garasje med plass til 2 biler, og ladestasjon for El-bil. Det er innredet et rom over garasjen, som i dag benyttes som Tv-stue, bruksendringen er ikke godkjent hos kommunen.

Ønsker man en lettstelt bolig med en svært brukervennlig planløsning, fantastiske uteplasser, gode solforhold og barnevennlig beliggenhet, da er dette absolutt en bolig å ta en titt på!

Denne boligen er KAPAklarert, dette innebærer at takstmann har utført tilstandsrapport og at selger har tegnet boligselgerforsikring. Se for øvrig egen informasjonsside vedr KAPAklarert bolig. Det vises til vedlagte tilstandsrapport for teknisk beskrivelse og vurdering av boligen
Byggeår

2005

Tomt/Eierform

Eiet tomt

Parkering
Garasje med plass til to biler og biloppstillingsplass til flere biler på eiendommen.
Ladestasjon for El-bil i garasjen.
Arealbeskrivelse

1.etasje: Entrè, gang, stue, kjøkken, bad og vaskerom. 2.etasje: gang, tre soverom og bad

Beskaffenhet
Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med terrassedekke og asfaltert plass.
Oppvarming
Varmepumpe i stue.
Varmekabler i entré, gang, stue, kjøkken, vaskerom og begge bad.

Sikringskap i entré.
Inneholder: Automatsikringer (jordfeilautomater) og strømmåler.
Hovedsikring på 63 ampere.
Kurser:
20 ampere: 1 stk.
16 ampere: 6 stk.
10 ampere: 7 stk.
Energimerking
Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagte attest. Boligen er energimerket Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C. Ytterligere opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no. Ved salg av boliger og bygninger skal det legges frem en energiattest med et energimerke, jf. energimerkeforskriften.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger
Ansvarlig Megler

Dino Urukalo
Partner / Eiendomsmegler
48 88 84 58
du@kapa.no

Kaland & Partners
Åsane Eiendomsmegling AS
Kollåsen 1
Kollåsen 1
5116 Ulset
Salgsoppgavedato

26.01.2020 14:35

Byggemåte
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Grunnmur/fundamenter i betong.  Tilfyllte masser og steinsatt inntil grunnmur. Ytterveggene er utført i trekonstruksjoner med utvendig liggende trekledning. Etasjeskillere i trebjelkelag. Saltak. Konstruksjon av taksperrer. Taksperrer er tekket med sutak, lekter og betongtakstein. Gesimser og vindskier av trekledning.
Vestvendt terrasse på 97,4 m² med utgang fra stue. Trebjelkelag belagt med terrassebord og betongdekke belagt med keramiske fliser.
Østvendt terrasse på 6,3 m² med utgang fra entré. Trebjelkelag belagt med terrassebord.
Vestvendt altan på 10,0 m² med utgang fra sov 1. Trebjelkelag belagt med terrassebord.
Rekkverk av stående/liggende bord og 6" toppbord.

Garasje: Grunnmur i betong. Gulv mot grunn i betong. Oppført i trekonstruksjoner med utvendig liggende trekledning. Takkonstruksjon av taksperrer tekket med sutak, lekter og betongtakstein.

Paviljong: Gulv av trebjelkelag belagt med terrassebord. Oppført i trekonstruksjoner med utvendig liggende trekledning. Takkonstruksjon av taksperrer tekket med sutak og takshingel.
Diverse
Pliktig medlemskap i Ravnetua velforening. I 2019 var kostnaden kr. 400,- pr kvartal.
kr. 100,- går til fellesområdet, veilys og vedlikehold av lekeplass og postkassestativ.
Kr. 300,- spares opp for å dekke evnt. større utgifter ved vedlikehold av vei og lignende.
Velforeningen har et styre, det er 1 møte i året og det blir arrangert St.hans aften, fotballkvelder og nabosommenkomster.
Ca 2 dugnader i året. Siste del av veien opp til boligen blir brøytet av Frank Hilleren, kostnaden har vært på mellom kr.  400,- -900,- pr. husstand årlig.

Privat vei fra hovedvei og opp til der velforeningen overtar, blir brøytet, veldikeholdt  i regi av Rispaleitet AB, kostnad var kr. 800,- pr. år i 2019.

Det gjøres oppmerksom på at dagens planløsning avviker fra opprinnelig løsning. Iht. byggetillatelse er det i 2. etasje rom som er definert som disponibelt rom.  Dette er slått sammen med bod og omgjort fra disponibelt rom til soverom. Det er også innredet et rom over garasjen. Bruksendringer er ikke søkt og godkjent. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Bygningstegninger kan sees hos megler eller sendes på forespørsel.

Boligen har sentralstøvsuger
Overtagelse
Overtagelse av boligen etter nærmere avtale mellom partene. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse i budskjema.
Offentlige planer/konsesjonsplikt
Reguleringsplan på grunn:
Plannummer: 33
Plannavn: Plan 33-00 - del av Haugland/ Ravnanger
Ikrafttrådt: 07.02.1977
Formål: Boliger, felles gangareal, felles avkjørsel

Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse, nåværende. Krav om felles planlegging. i hht. Kommuneplan for Askøy Kommune. Det er igangsatt rullering av kommuneplanen.

Konsesjon og odel: Det er ikke knyttet odel eller konsesjonsplikt til eiendommen.
Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Beliggenhet
Boligen har en attraktiv og sentral beliggenhet på Ravnanger på Askøy med kort vei til de fleste fasiliteter. Gangavstand til Meny Ravnanger, her er også Bensinstasjon, Cirkel K Ravnanger. Amfi Askøy, Strusshamn senter og Kleppestø senter er bare en liten biltur unna og kan tilby de fleste fasiliteter. Foruten butikker, finner man også spisesteder, apotek og frisør i tillegg til legesenter og vinmonopol på Kleppestø senter. 

Det er kort vei til flere barnehager, Ravnanger barnehage, Forum barnehage og Haugland Gårdsbarnehage ligger bare ca 10 min gange unna boligen. Haugland skole, Tveit skole og Ravnanger ungdomsskole ligger like i nærheten. Det er busstopp like ved avkjørsel til Rispeleitet, og her går det buss ca hver 30min.

For de turglade kan Askøy tilby en rekke tur- og fritidsmuligheter for hele familien. Kolbeinsvarden i sør er øyens høyeste punkt, hele 231 moh. Fra toppen kan man nyte panoramautsikt mot bla. Sotra, Bergen Sentrum og Knarvik. Dronningen er en høyde som passer ideelt for mosjonister og barnefamilier med gruslagte veier. For de som liker å trene innendørs kan man f.eks bruke Energi Trening Askøy på Juvikflaten, eller Nr1Fitness Askøy på Strusshamn. For den fotballglade er det fotballag i alle aldersbestemte klasser, dame og herre jr. samt A og B lag. Gressbane, kunstgressbane og friidrettsbane. Askøy forum innen gangavstand med idrett for små og store, her har en tre store håndballbaner å boltre seg på.

I friluftsområdet Kollevåg ligger noen av Norges beste badestrender med hvit skjellsand og grønne gressplener. Av andre badesteder kan også Solnes nevnes med strand, grillmuligheter og brygge.

Askøy er en av de raskest voksende kommunene i landet, og har hatt en kraftig vekst i folketall de siste år. Dette viser seg gjennom en stor økning av nybygg, særlig i de sørlige deler av øyen, og det er ikke uten grunn. Fra Kleppestø i sør er det kun 10-15 min. kjøring til Bergen sentrum, i tillegg til hyppige båtavganger fra Kleppestø kai, med en reisetid på kun 10 minutter til Nøstet i Bergen. Det er også gode bussforbindelser fra Kleppestø.

For mer informasjon se vedlagte nabolagsprofil.
Bebyggelsen
Området er hovedsaklig bebygd med liknende bebyggelse.
Adkomst
Fra Bergen sentrum, ta RV555 mot Sotra.Ta av mot Askøy og følg Askøyveien rett frem til du kommer til en rundkjøring, kjør da rett frem i rundkjøringen og inn på Ravnangervegen. Sving til høyre inn på Rispaleitet, deretter til venstre og følg skilting mot Rispeleitet 28B. Boligen ligger på Venstre side. Det vil bli skiltet med Kaland & Partners visningsskilt ved annonserte visninger..

Prisantydning

3 780 000,-

Prisantydning inkludert omkostninger

3 885 742,-

Total kjøpesum

3 885 742,-

Ligningsverdi

806 684,-

Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no