• Anine Bertelsen Tuft

  Eiendomsmegler / Salgsleder / Partner

  45 86 60 23 / abt@kapa.no

Visninger

Pen og arealeffektiv leilighet, med kort vei til bybane m.m. Leiligheten fremstår moderne.

Fabrikkgaten 28, 5059 Bergen

Prisantydning

1 650 000,-

Omkostninger totalt

9 400,-

Totalpris inkl. omkostninger

1 706 843,-

Omkostninger

1 250,-  Noteringsgebyr forretningsfører
1 250,-  Transportgebyr
6 900,-  Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pandedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Boligtype: Leilighet
Eieform: Aksje
Etasje: 1
Byggeår: 1962
Kommunenr.: 4601
Gårds/Bruksnr.: 159/100
Andel fellesgjeld: 47 443,-
Andel fellesformue: 6 668,-
Primærrom: 25 m²
Bruksareal: 25 m²
Bruttoareal: 25 m²
Tomteareal: 266 m²
Antall rom: 2
Oppholdsrom: 1
Antall soverom: 1
Antall baderom: 1
Energimerking:
G
Felleskostnader: 2 535,-/mnd
Ligningsverdi: 386 235,-
Dato ligningverdi: 31.12.2019
Takseringsdato: 18.02.2020
BRL/Sameie: Fabrikkgaten 26 - 28
Org.nr. BRL/SE: 933022455
Andelsnr. BRL/SE: 16
Meglers ref.nr.: 8200013

Det foreligger ikke forkjøpsrett i laget.

Dette er en komplett salgsoppgave inklusiv alle vedlegg, og inneholder all informasjon.

Fabrikkgaten 28
5059 Bergen
Fabrikkgaten 26 - 28

Andelsnummer

16

Pen og arealeffektiv to roms leilighet i byggets 1. etasje.

Inneholder følgende:
Entré/gang, soverom, bad og stue/kjøkken.

Av lagringsplass har leiligheten 2 tilhørende boder.

Det er felles vaskerom for beboerne.
Standard
Kaland & Partners ved Anine Bertelsen Tuft har gleden av åønske velkommen til Fabrikkgaten 28, en svært innbydende 2 - roms med en optimal planløsning for deg som er på jakt etter en leilighet hvor du får full utnyttelse av hver kvadratmeter!  Leiligheten har en flott og sentralt beliggenhet med kort vei til buss, bybane, butikker, høyskolen m.m.

Velkommen inn! Det første som møter man er boligens entré, her har man plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko. Det er gjennomgående parkett på gulvet i entré, stue/kjøkken og soverom, dette skaper en fin helhet i leiligheten. Gulvet er nylig slipt og oljet,  fremstår som tilnærmet nytt.

Åpen løsning fra stue til kjøkken, hvor veggene er malt lyse. Dette gir en god og luftig romfølelse, og gjør at man kan kokkelere mens man underholder gjester. Stuen er enkel å møblere, med sofagruppe og øvrige møbler. Kjøkkenet er pent med Ikea innredning med profilerte fronter. Et overskap med glassfront. Videre inneholder kjøkkenet laminert benkeplate, stål vaskekum og ventilator. Keramiske fliser mellom benkeplaten og overskap. Av integrerte hvitevarer er det stekeovn, platetopp og kjøleskap/frys.

Pent bad med keramiske fliser på gulv/vegger og takplater i himling. Innredningen består av servant med møblement/speil , toalett, dusjhjørne og dusjgarnityr, samt opplegg for vaskemaskin. Det er innfelte spotlights og avtrekksventil i himling. Ny varmtvannsbereder i 2017 samt toalett i 2020.

Leilighetens soverom er av god størrelse med plass til dobbeltseng, garderobeskap, pult m.m.

Av lagringsplass er det to tilhørende boder i underetasjen.

Utenfor leiligheten er det en platting, her kan man lage til en koselig plass for å nyte fine sommerdager. Det foreligger avtale i laget om at denne leiligheten disponerer denne uteplassen.

Denne boligen er KAPAklarert, dette innebærer at takstmann har utført tilstandsrapport og at selger har tegnet boligselgerforsikring. Se for øvrig egen informasjonsside vedr KAPAklarert bolig. Det vises til vedlagte tilstandsrapport for teknisk beskrivelse og vurdering av boligen
Byggeår

1962

Tomt/Eierform

Eiet tomt

Parkering
Parkering langs offentlig vei (lokale parkeringsbestemmelser).
Arealbeskrivelse

Entrè/gang, soverom, bad og stue/kjøkken.

Beskaffenhet
Tomten består av eiendommens bygningsmasse og bakplass.
Oppvarming
Det er opplyst at det er varmekabler på bad, soverom og stue/kjøkken.

Sikringsskap i fellesarealer.
Inneholder: Automatsikringer (jordfeilautomater) og strømmåler.
Overbelastningsvern på 32 ampere.
Kurser:
20 ampere: 1 stk.
16 ampere: 2 stk.
10 ampere: 2 stk.
Energimerking
Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagte attest. Boligen er energimerket Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G. Ytterligere opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no. Ved salg av boliger og bygninger skal det legges frem en energiattest med et energimerke, jf. energimerkeforskriften.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger
Ansvarlig Megler

Anine Bertelsen Tuft
Eiendomsmegler/ Salgsleder/ Partner
45 86 60 23
abt@kapa.no

Kaland & Partners
Åsane Eiendomsmegling AS
Kollåsen 1
Kollåsen 1
5116 Ulset
Salgsoppgavedato

06.05.2020 07:47

Byggemåte
Fundament på antatt faste masser av sprengstein/ grov pukk på fjell. Grunnmur/ såle/ fundamenter av betong. Etasjeskillere i betong. Tilfylte masser og steinsatt inntil grunnmur. Bygningen er oppført i plasstøpte konstruksjoner som bærevegger/skillevegger. Yttervegger er oppført i trekonstruksjoner med utvendige fasadeplater. Valmtak. Konstruksjon av taksperrer. Taksperrer er tekket med sutak, lekter og betongtakstein. Taket ble observert fra bakkenivå.

For ytterligere informasjon henvises det til vedlagt tilstandsrapport utført av Takstmann Kristoffer Bjerk.
Diverse
Uteplass foran leilighetene i 1 etg er eid av aksjelaget, men leilighetene i 1 etg har disposisjonsrett over uteplass foran egen leilighet. Intern avtale i aksjelaget.

Felles vaskemaskin i kjeller, f.t er denne gratis å bruke (men det er også opplegg for egen vaskemaskin i leiligheten/ på badet)

Alle aksjeeiere har plikt til å delta i dugnader som blir annonsert minst 3 uker på forhånd jf fellesplikter pkt 2, Ved manglende deltakelse kan man bli belastet kr 500,-
Dyrehold
Man må søke styret dersom man ønsker å holde dyr. Styret kan samtykke i at brukeren av boligen holder dyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen, ihht. husordensregler for aksjelaget.
Overtagelse
Overtagelse av boligen etter nærmere avtale mellom partene. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse i budskjema.
Informasjon om borettslaget

Fabrikkgaten 26 - 28 (org.nr. 933022455)

Offentlige planer/konsesjonsplikt
Reguleringsplan på grunn:
Planid: 70000
Plannavn:ÅRSTAD/BERGENHUS. MIDTRE ÅRSTAD
Ikrafttrådt: 08.07.1938
Berøringsgrad: 100%
Formål: Boligstrøk

Eiendommen er avsatt til sentrumsformål iht. kommuneplanens arealdel 2018 med planid 65270000 ikrafttrådt 19.06.2019.

Eiendommen ligger i et område under utvikling og opprustning. Det er mye byggeaktiviteter i området. Ny bybanetrasé til Fyllingsdalen er planlagt å krysse kun ca. 50 meter fra eiendommen (se planid 64860000 for utfyllende informasjon). Det er også pågående arbeider på motsatt side av Inndalsveien hvor Høgskolen oppfører nye bygg som skal stå ferdig i 2020 (se hvl.no). Iht. reguleringsplan med planid 63800000 skal bnr. 162, bnr. 551 m.fl. fornyes med riving og oppføring av nye bygg. Det må forventes at det i løpet av disse prosessene kan være noe støy.

Komplett liste med planinformasjon og planer i nærheten følger vedlagt prospektet. Kart og bestemmelser kan sees hos megler. Reguleringsplaner, kart, bestemmelser m.m. kan også sees på bergenskart.no/braplan

Konsesjon og odel: Det er ikke knyttet odel eller konsesjonsplikt til eiendommen.
Forkjøpsrett

Det foreligger ikke forkjøpsrett i laget.

Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Beliggenhet
Leiligheten har svært sentral beliggenhet like ved høyskolen og bybanestopp. Bybanen tar deg til sentrum på ca. 7 minutter og har hyppige avganger. Haukeland Sykehus er innenfor noen få minutters gange. Det er også gangavstand til Marineholmen forsknings- og næringspark, samt BI Bergen Campus Marineholmen.

Daglige servicetilbud som matbutikk ligger like ved. Lie Nielsen bakeri er plassert like over gaten, og kan friste med ferske bakevarer. Ved Kronstadparken har man en stor og fin Kiwi butikk. En kort spasertur unna, kommer man til Danmarksplass, som kan by på flere spennende restauranter, som Prego, Bien Bar, Bien Snackbar, og Mingel gastro bar. Solheim kjøtt har en nydelig ferskvaredisk. Der er også en stor Coop på Danmarksplass med postkontor. Et par minutter å gå til den nye legevakten i Solheimsviken. Her finner du også den nydelige båthavnen og Colonialen, som er et nydelig sted å spise på.

Er man turglad så ligger Løvstakken på ene siden og Ulriken på andre. Solheimsvannet er også et fint tursted som ligger i umiddelbar nærhet. Det er heller ikke lange veien til Store Lungegaardsvann dersom du er glad i å løpe.
Bebyggelsen
Området er hovedsakelig bebygd med tilsvarende bebyggelse og næringsbygg.
Adkomst
Med bil fra sentrum: Kjør over Danmarksplass og ta til venstre inn Fabrikkgaten like før du kommer til Esso bensinstasjonen. Følg så veien rett frem, til du ser nr 28 på venstre side.

Med kollektivtransport: Ta bybanen fra et av de to bybanestoppene i byen, og ta den til Kronstad.

Det vil bli skiltet med Kaland & Partners visningsskilt ved annonserte visninger.

Prisantydning

1 650 000,-

Prisantydning inkludert omkostninger

1 659 400,-

Andel fellesgjeld

47 443,-

Andel fellesformue

6 668,-

Total kjøpesum

1 706 843,-

Forkjøpsrett

Det foreligger ikke forkjøpsrett i laget.

Lånevilkår fellesgjeld
Lån nr 1 lånenr 13550385 dellån 10, Restgjeld 616 070,- annuitetslån, terminlengde 3 mnd., flytende rente 1,610 % fra 1. juli 2019, nedbetalt i 2030

Lån nr 2 lånenr 13550385 dellån 20, Restgjeld kr 178 955,- annuitetslån, terminlengde 3 mnd, flytende rente 1,610 % fra 1. juli 2019, nedbetalt 2033

Lån nr 3 Lånenr 13550385 dellån 30, Restgjeld 356 240,- annuitetslån, terminlengde 3 mnd, flytende rente 1,610 % fra 1. juli 2019, nedbetalt 2035

Lån nr 4 lånenr 13550385 dellån 50, Restgjeld 838 353,- annuitetslån, terminlengde 3 mnd, flytende rente 1,610 % fra 1. juli 2019, nedbetalt i 2035

Lån nr 5 Lånenr 3411.72.08127, Restgjeld kr 413 672,- annuitetslån, terminlengde 3 mnd., nominell rente 4% effektiv 4,120 nedbetalt i 2033
Ligningsverdi

386 235,-

Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no

Ingen vedlegg