Prosessen ved et boligkjøp

1. Hva vil du ha, og hvor vil du bo?

Hvilke bydeler er aktuelle? Hvor stor plass trenger du? Det er viktig å sette seg godt inn i lokalmiljøet, slik at du er forberedt før en eventuell budrunde. Er det viktig for deg med nærhet til skole, butikk og kollektivtransport, bør du sette deg godt inn hvor dette ligger i det aktuelle området.

2. Finansiering

Før du begynner jakten på din nye bolig kan det være lurt å skaffe seg et finansieringsbevis. Dette fungerer som en bekreftelse fra banken på hvor mye lån du kan ta opp. Med et finansieringsbevis er du klar for budrunde, og du får en oversikt over hvor langt du har råd til å strekke deg. Ta kontakt med en av våre meglere og du vil bli satt i kontakt med en rådgiver fra handelsbanken som raskt vil gi deg svar på hvor mye du kan få i finansiering.

3. Visninger

Gå på visninger og gjør deg kjent med boligmarkedet i ditt geografiske område. Registrer deg som interessent slik at du kan følge utviklingen i budrunden, og les salgsoppgaven nøye. Bestill eller last ned salgsoppgave på forhånd slik at du har gjort deg kjent med boligen før du kommer på visning. Vær oppmerksom på at du som kjøper har undersøkelsesplikt. Ta deg derfor god tid på visning.

4. Budrunde

I en budrunde kan du møte på mange ulike typer kjøpere, og det kan være en nervepirrende prosess. Det er viktig at du setter deg inn i formalitetene som skal følges i en budrunde før du skal legge inn ditt første bud, slik at du slipper å gå glipp av drømmeboligen på grunn av manglende legitimering eller lignende formalia. Vær alltid tilgjengelig i tiden etter visning slik at megler kan kontakte deg.

5. Gratulerer — du vant budrunden!

Dersom budet ditt blir akseptert av selger har dere nå inngått en bindende avtale om kjøp. Kontrakten signeres enten ved personlig oppmøte på et kontraktsmøte eller om det er mest praktisk for alle parter; elektronisk ved bruk av BankID

6. Selge din nåværende bolig?

Sørg for at boligen er ryddet og innbydende. Utgangspunktet er at boligen skal være slik den var ved fotografering minus eventuelle møbler man har flyttet på under fotograferingen. Det er viktig å gi et best mulig førsteinntrykk. Rådfør deg gjerne med megler i forkant. Under og etter visning er det viktig at du er tilgjengelig per telefon, slik at megler enkelt kan svare på spørsmål fra interessenter.

Bestill en gratis og uforpliktende verdivurdering

    Hos oss skal du alltid være fornøyd

    Les om vår fornøydgaranti