Prosessen ved et boligsalg

1. Velg en megler du kan stole på

Kommunikasjon og tillit er viktig når man skal selge bolig. Legg derfor vekt på å finne en megler du finner tonen med og som kan følge deg opp hele veien. I vår meglervelger vil du bli kjent med hver enkelt megler og finne den du vil samarbeide med.

2. Forberede salg

En god eiendomsmegler vil gi deg råd om hvordan du kan gjøre boligen din til et mer attraktivt salgsobjekt. Forutsetningen må alltid være at verdiøkningen er høyere enn kostnaden ved å pusse opp. Våre meglere kjenner markedet og vet hva som lønner seg.

3. Boligstyling og fotografering

Boligstyling betyr å iscenesette slik at fotografen kan ta flotte og salgsfremmende bilder. Dette gjør det lettere for potensielle kjøpere å visualisere sitt eget drømmehjem. Aller best resultat får man hvis fotograferingen finner sted i sol og pent vær.

4. Taksering

Når takstmannen kommer på besøk, er det viktig at du er tilgjengelig for spørsmål. Våre takstmenn utarbeider alltid en tilstandsrapport som er en grundigere rapport enn en vanlig verdi- og lånetakst.

5. Utarbeidelse av salgsmateriell

Når takst og bilder er på plass, kan arbeidet med salgsmaterialet utarbeides. Megler utarbeider alt salgsmateriell, som skal godkjennes av deg som selger før publisering. Du kjenner boligen din best, og har garantert en mening om hvilke kvaliteter som bør fremheves. I samråd med din megler finner man en måte å få presentert dette på best mulig måte.

6. Klargjøring for visning

Sørg for at boligen er ryddet og innbydende. Utgangspunktet er at boligen skal være slik den var ved fotografering minus eventuelle møbler man har flyttet på under fotograferingen. Det er viktig å gi et best mulig førsteinntrykk. Rådfør deg gjerne med megler i forkant. Under og etter visning er det viktig at du er tilgjengelig per telefon, slik at megler enkelt kan svare på spørsmål fra interessenter.

7. Budrunde

Når visningen er over følger megler opp interessenter – både de som har satt seg på liste og eventuelt andre som har fått tilsendt salgsoppgaven. Hvis det kommer inn bud, leder denne fasen direkte til budrunde. Alle bud skal formidles skriftlig til både budgivere og deg som selger. Det er derfor viktig at du er tilgjengelig på telefonen og klar for å sende SMS til megler når tiden er inne for å akseptere eller avslå et bud.

8. Forkjøpsrett?

Forkjøpsrett innebærer at medlemmer i samme borettslag eller boligbyggelag har rett til å kjøpe boligen til samme pris som høyeste budgiver. Dette har ikke andre følger for deg som selger enn at det kan forsinke prosessen – med opp til 30 dager. Megler undersøker for deg hvilke regler som gjelder rundt forkjøpsrett i ditt borettslag.

9. Kontraktsmøte

Kjøper og selger skal så snart som mulig signere kjøpekontrakt, enten ved at man møter personlig på et kontraktsmøte på meglers kontor eller elektronisk med BankID hvis dette er enklest for alle parter. Kontrakten bygger på salgsoppgaven og andre vilkår som ble avtalt under budrunden. Megler sender akseptbrev med kontraktsutkast på e-post like etter akseptert bud, senest innen 1 dag.

10. Overdragelse og oppgjør

Overdragelse kan kun finne sted når hele salgssummen er overført til meglers konto. Forhør deg alltid med megler om dette er gjort. Boligen skal overleveres i den stand som er oppgitt i kjøpekontrakten. Etter at kjøper har inspisert boligen, skal alle nøkler overleveres og strømmåler leses av. Deretter signeres overtagelsesprotokoll elektronisk via SMS mottatt av megler samme dag. Elektronisk overtagelsesprotokoll sendes per sms samme dag som overtakelse kl. 08:00. Dersom kjøper mener at boligen har mangler skal disse føres opp i overtagelsesprotokoll. Når tinglysningen av eiendommen er gjennomført, vil man motta oppgjøret. Dersom man har boliglån, vil deler av salgssummen overføres direkte til din bank for å innfri dette. Overskytende vil bli overført til din konto.

Våre priser:

Meglerprovisjon 1,0 – 3,6% *min. kr. 59 900,-
Fornøydgaranti kr. 0,- *inkludert i alle våre oppdrag
Tilrettelegging kr. 19.900,-
Opplysningspakke fra kr. 6.700,- til 9.900,-
Sikringsobligasjon fra kr. 500,-
Oppgjørshonorar kr. 6.900,-
Pantattester/grunnbok kr. 500,-
Visninger pr. stk. kr. 2.500,-
Tilstandsrapport fra kr. 6.500,-
Fotografering av bolig fra kr. 4.475,-
Boligselgerforsikring 2,69 – 6,31 promille av salgssum
Markedspakke fra kr. 14.900,-

Bestill en gratis og uforpliktende verdivurdering

    Hos oss skal du alltid være fornøyd

    Les om vår fornøydgaranti